Vanaf a.s. maandag 15 april om 21.30 uur te zien bij Comedy Central

Comedy Central kondigde al eerder de deelname van Nance, Jasper Demollin, Donnie, Keizer, Jelka van Houten, Rob Kamphues, Victoria Koblenko, Tim den Besten, Birgit Schuurman en Jody Bernal aan.

Vanaf as maandag 15 april om 21.30 uur vertellen wekelijks twee BN'ers een verhaal uit de vaderlandse geschiedenis in Drunk History - Bezopen Verhalen bij Comedy Central. Heb jij niets opgestoken van de geschiedenisverhalen of viel jij altijd in slaap tijdens de geschiedenislessen? Don't worry, Comedy Central Nederland komt met een lokale remake van het internationale succesvolle programma Drunk History. In het programma vertellen beschonken artiesten, acteurs en presentatoren je in alle geuren en kleuren over de meest interessante 'bezopen' verhalen uit de geschiedenis.

De Greet Hofmans Affaire (Victoria Koblenko), De zwembad Affaire met Johan Cruijff (Donnie), De moord op Willem van Oranje (Keizer), Mata Hari (Loes Luca), De Leidse Gifmengster (Rob Kamphues), Het faillissement van Marco Borsato(Nienke Plas), Anton van de Waals, de grootste verrader van Nederland (Birgit Schuurman), De ontsnapping van Hugo de Groot (Jasper Demollin), Het beleg van Leiden (Stefano Keizers), De Gijzeling in Enspijk (Jelka van Houten), De moord op Vincent van Gogh (Dio), Het Turfschip van Breda (Jody Bernal), Bankier van het verzet (JayJay Boske), Kenau (Nance Coolen) De Kop van Jut(Tim den Besten) en last but not least passeert ook De Heineken ontvoering de revue (Roué Verveer). De vertelde verhalen vormen het letterlijke script voor een nagespeelde versie, die nasynchroniseerd wordt door een groot aantal bekende acteurs. Dat belooft een komisch plaatje te worden!

Mata Hari

Loes Luca vertelt, op haar eigenzinnige mooie manier met uiteraard een slokje op, het verhaal van Mata Hari - pseudoniem van Margaretha Geertruida (Griet) Zelle - uit 1917. Mata Hari had een bijzondere aantrekkingskracht op mannen en daar was zij zich erg bewust van. Mata Hari was een Nederlandse exotische danseres en werd door de Fransen schuldig bevonden aan spionage en gefusilleerd.

Ruben van der Meer en Victoria Koblenko spelen de sterren van de hemel in Loes' vertelling van Mata Hari

Het faillissement van Marco Borsato

De Nederlandse geschiedenis kent een paar van die momenten waar je gewoon niet omheen kunt. De scharnierpunten in de ontwikkeling van ons land, de momenten die ons gevormd hebben tot wie we nu zijn. De moord op Willem van Oranje, de slag bij Nieuwpoort, de Watersnoodramp van 1953 en dus ook: het faillissement van Marco Borsato in 2009. Een zuur verhaal uit onze moderne geschiedenis, waarin acteur Cas Jansen in de huid kruipt van Marco Borsato, verteld door niemand minder dan een 'tipsy' Nienke Plas.

Drunk History belooft hele grappige én interessante historische verhalen. Want dronken mensen vertellen immers altijd de waarheid, alleen in dit geval niet altijd even samenhangend.

Drunk History: Beschonken BN'ers vertellen Bezopen Verhalen uit de geschiedenis van de Lage Landen. Vanaf a.s. maandag 15 april elke maandag om 21.30 uur op Comedy Central. #DrunkHistory

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over