Aan de Belgische kust en in Deinze bleef het de voorbije 3 weken droog, waardoor de organisatoren van de Parkies-concerten alleen maar tevreden kunnen terugblikken op de massale publieke opkomst, die coronaproof vlekkeloos verloopt: “We krijgen alleen maar complimenten van onze bezoekers. De mensen hebben dit gemist en vinden het overduidelijk fijn dat ze in hun eigen omgeving, op een veilige en gezellige manier weer kunnen genieten van livemuziek. Zowel bij het publiek, maar ook bij de artiesten is er héél veel goesting. Met de steun van Toerisme Vlaanderen en de lokale overheden gaan we nog eens voor 4 sterke weken”, zegt Jeffrey Vanhaeren namens organisator VZW Divers

Deze week schakelen de Parkies-concerten nog een versnelling hoger, met op maandagavond het eerste optreden van Koen Buyse in Knokke-Heist (Scharpoord). Voor de excentrieke en charismatische frontman van Zornik (‘Love Affair’, ‘Scared of Yourself’)dit najaar uitverkochte reünie-concerten speelt in de Brusselse AB, komt hij opwarmen op ‘het grootste kleinste festival’ met een bijzondere set. Koen Buyse staat als rasartiest en muzikant voor kwaliteit. Hij weet perfect hoe hij het publiek moet bespelen, waardoor hij er telkens in slaagt om zichzelf te overtreffen en elk optreden of concert een uniek karakter krijgt. Maandagavond opent Metejoor de Parkies-concerten in het Waregemse Baron Casier Park.

Op dinsdagavond kan je Uncle Phil meepikken in De Haan (La Potinière). Koen Buyse opent de Parkies-concerten in het stadspark van Torhout. Guy Swinnen opent met zijn muzikanten in het Romain De Vidts-park in Sint-Niklaas en De Geest (‘Als ik je ooit vergeet’, ‘Maan’) van frontman Geert Vanloffelt opent in Genk (Dieplaan).

Sandra Kim is de eerste artieste die met haar muzikanten op woensdagavond de Parkies-concertreeks mag openen in het Vilvoordse Maurits Duchéhof. Uncle Phil speelt diezelfde avond in Blankenberge (Park De Craene) en Koen Buyse geeft dan een uitverkocht concert in het Kaandelpark van Deinze.

Donderdagavond opent Sandra Kim de Parkies-concerten in het Beringse Park van Beverlo en sluit Gene Thomas de week af in het Middelkerkse Normandpark.

Door de beperkte capaciteit ben je verplicht vooraf te reserveren. Tickets kosten 4,5 euro per persoon, inclusief de administratieve kosten én een drankvoucher van 2,7 euro. De Parkies-concerten lopen tot 1 september en zijn deze zomer goed voor 59 optredens, verspreid over 11 locaties. Meer info over de artiesten, de locaties en speeldate vind je op www.parkies.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: