Philemon is een nieuwe naam in het Belgische muzieklandschap. Onder deze pseudoniem laat Anton De Boes zijn voorliefde voor veelzijdige melodieën, Beatlesesque meerstemmigheid en melancholische lo-fi-folk een eigen leven leiden.

Anton nam zijn EP op in Studio Jezus met notoir Beatles-fan Pascal Deweze (Metal Molly, Sukilove…) als producer. De eerste single ‘Are You Coming To Get Me’ kwam in juni uit en zorgde ervoor dat Anton en zijn band konden samenspelen met Phosphorescent in Trix, Foxwarren (Andy Shauf) op DOK en Dope Lemon (Angus Stone) in de AB. Dit najaar is hij nog te zien op Stoemp! en in de Botanique als voorprogramma van Jesca Hoop.

Easy Way Out, de tweede single van Philemon, klinkt als een smeekbede die vol staat met holle excuses en loze beloftes. De muziek daarentegen geeft een melancholische vrolijkheid die je doet twijfelen tussen of de zomer wel degelijk gedaan is. In de outro laat gitarist Kim Van Elsen het beste van zich naar boven komen en zorgt zo voor een solo waar Nels Cline (Wilco) trots op zou zijn.

De clip van ‘Easy Way Out’ kan je hier checken: https://www.youtube.com/watch?v=xxRO22rKIi0&feature=youtu.be

De clip van Philemon geeft een ironische kijk op de gehypte Instagram-flamingo. Met een beeldspraak die geïnspireerd is op Lawrence Of Arabia en Monty Python toont de clip een hulpeloze Philemon al roeiend met zijn gitaar terwijl de woorden ‘I’m always looking for an easy way out’ gezongen worden. Eat this, Kylie Jenner.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over