Valies vol cocaïne zorgt voor opschudding in De Ambassade

Op de luchthaven van de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh is een Belg gearresteerd voor cocaïnesmokkel. Ambassadeur Philippe houdt in Bangkok meteen een spoedvergadering, want Cambodja staat bekend om zijn strenge drugsbeleid. Bovendien is de humanitaire toestand er in de gevangenissen zeer slecht: in de overbevolkte cellen slapen ze gemakkelijk met 100 man op de grond in één cel. Eerste secretaris Lot wil de man bezoeken, maar dat is geen gemakkelijke opdracht zonder officiële toestemming. “Drugs zijn hier een ongelooflijke misdaad en dat wordt enorm zwaar bestraft”, weet Lot. “Maar of die man nu schuldig is of niet, staat los van mijn job. Ik moet er vooral voor zorgen dat hij in correcte omstandigheden behandeld wordt en alles heeft wat hij nodig heeft.”

In Rio de Janeiro maakt consul-generaal Paul zich klaar voor het jaarlijkse carnaval. Samen met heel wat landgenoten trekt hij naar dé ontmoetingsplaats voor Belgen in Rio: Belga Hotel. Het Belga Hotel wordt dan ook gerund door de Limburger Mervyn: “Ik woon nu al 21 jaar in Rio de Janeiro en ik heb altijd in de hotelbusiness gewerkt. Twee jaar geleden ben ik dan een paar Belgische investeerders tegengekomen met wie we dit hotel begonnen zijn. Ik organiseer dit feest om de Belgische cultuur hier een beetje op te krikken.”

Hans woont samen met zijn Amerikaanse man Jimmy en zijn twee geadopteerde zonen in Connecticut. Om zijn kinderen betere kansen te geven in de toekomst wil hij ook hen de Belgische nationaliteit geven, maar daarvoor moet de ambassade wel zijn goedkeuring geven.

De Ambassade - elke maandag om 20.35 op VIER

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over