‘Naar de Haaien & Weer Terug’ zal op 4 oktober verschijnen. Naast het bekendmaken van haar nieuwe album, releast de artiest een nieuwe single, ‘Chocoladefontein’. Op het nummer bezingt ze haar heetste fantasie en Sjaak blijkt daar een sexy rol in te spelen…

“Dit nummer gaat over het niet kunnen weerstaan van verleidingen, over graag ‘het goede’ willen doen, maar toch naar de duistere kant gezogen worden.” aldus Merol. “Het album gaat over (zelf)destructie, escapisme, jezelf voor de gek houden, de bodem bereiken en weer opkrabbelen. Dit nummer vertelt de strijd tussen op het rechte pad willen blijven, maar ook padje af willen gaan.” Merol vroeg Sjaak een bijdrage te leveren. “Voor mij is Sjaak de Barry White van de lage landen met zijn zwoele stem. Hij kon niet ontbreken op deze track en speelt een glansrol als Sjakie van de Chocoladefontein”.

“Ik wilde nuchter blijven, nu sta ik op een rave
Ik zou vroeg gaan slapen, maar jij vroeg of ik bleef
Ik ging zo lekker vega, kom jij weer met je vlees
Ik wilde niet meer vreemdgaan, maar zeg maar eens nee
Tegen dertig hete mannen met ontblote bovenlijven in een chocoladefontein”

Het ruige, pompende housenummer volgt de elektropoptrack LESGOOOOO op. Het nieuwe album zal teruggrijpen naar de Do It Yourself grilligheid en gekte van toen ze net begon met muziek maken op Garageband een bevat de herkenbare Merol teksten; eigenzinnig, cheeky, recht voor zijn raap, grappig en niet bang om een beetje te prikken.

Merol gaat in het najaar op clubtour door Nederland en België en zal o.a. te zien zijn in de Lotto Arena (Antwerpen), Paradiso (Amsterdam) en TivoliVredenburg (Utrecht). Deze zomer zal Merol op verschillende festivals spelen, waaronder Pukkelpop en Best Kept Secret.

Luister HIER

LIVE
18/8, Pukkelpop, Kiewit
15/11, Lotto Arena, Antwerpen

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over