Gisterenmiddag lichtten Q-dj’s Sven Ornelis en Kürt Rogiers al een tipje van de sluier op over de Meneer Konijn Slotshow 2013. Ook dit jaar roept Q-music Vlaanderen op om allerlei acties op poten te zetten dit najaar die geld in het laatje brengen voor het goede doel. Via de Spaarpootjes van Meneer Konijn wordt er geld ingezameld voor Kindergeluk VZW, en elke Vlaamse gemeente zal Q over de vloer krijgen, want de Q-dj’s komen het ingezamelde geld persoonlijk ophalen in élke gemeente.

Slotweek live vanuit de grootste Vlaamse steden
Van maandag 16 tot en met vrijdag 20 december presenteren Sven en Kürt vanuit de grootste Vlaamse steden. Ze worden ontvangen door de burgemeesters op het stadhuis om er de ochtend- en de avondspits te presenteren. Sven en Kürt starten op maandag 16 december, in Hasselt en Kortrijk, op dinsdag presenteren ze vanop het stadhuis van Aalst en Mechelen en verder presenteren ze die week nog vanuit onder andere Leuven, Gent en Antwerpen. Op vrijdag 20 december sluiten ze af op het stadhuis van Brussel. En ook de andere Q-dj’s bundelen de krachten en verspreiden zich over Vlaanderen. Zij trekken alle dagen de baan op, op weg naar een andere gemeente op zoek naar volle Spaarpootjes.

Nathalie Debast (woordvoerster Vereniging Vlaamse Steden en Gemeenten): "Kinderen zijn de toekomst! Jammer genoeg krijgt niet ieder kind dezelfde kansen en net daarom verdient Meneer Konijn 2013 onze volle steun. De VVSG zal haar leden, de 308 Vlaamse steden en gemeenten, dan ook oproepen om hun inwoners acties op poten te laten zetten en om de Q-dj's warm te onthalen in december! "

Delhaize helpt Spaarpootjes verdelen
Tijdens de startshow van Meneer Konijn op 1 juni was de eerste lading Spaarpootjes in een mum van tijd uitverkocht en ook deze zomer is de vraag naar de spaarpotjes amper bij te houden. Daarom zullen ze vanaf midden september ook via Delhaize te verkrijgen zijn. Een Spaarpootje kost € 6. Dat is € 5 voor het pootje zelf en € 1 die meteen naar Kindergeluk VZW gaat.

Sven Ornelis: "Onze luisteraars zijn super! De Spaarpootjes vliegen razendsnel de deur uit, maar wij kunnen dit niet meer bolwerken! (lacht) Daarom zullen de Spaarpootjes ook vanaf midden september verkrijgbaar zijn via Delhaize. Iedereen die een actie op poten wil zetten en zo geld gaat inzamelen voor Kindergeluk kan er daar dus eentje gaan halen!"

Op vrijdag 20 december, de Slotshow van Meneer Konijn 2013, wordt al het ingezamelde geld uit de Vlaamse gemeenten dan overhandigd aan Kindergeluk VZW. Dit is een organisatie die verschillende kleine goede doelen overkoepelt en zich inzet voor kansarme kinderen in België.

De Meneer Konijn Slotshow 2013, van 16 december tot en met 20 december, op Q-music.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: