Goele Bormans

Een week... niet langer! Zolang wou Martin zijn beste vriend Pol wel helpen door er bij in te trekken. Ook al vond hij het niet het allerbeste idee dat Pol ooit al heeft gehad, het is en blijft zijn beste vriend. Het feit dat hij geen keus had, hielp ook wel... Pol woont samen met Sophie, maar op een dag beseft hij ineens dat hij Sophie niet meer graag ziet. Erger nog, hij kan haar rondom zich niet meer verdragen. Als Pol voor de zoveelste keer met Martin aan het bellen is, zegt Sophie dat ze blij is dat hij niet bij hen woont. Een "ménage à trois" blijft toch nooit lang duren volgens de boekjes, vroeg of laat gaat het koppel dan uiteen, zelfs binnen de maand volgens het artikel. De lamp gaat branden bij Pol, en hij laat Martin opdraven. Martin ziet het helemaal niet zitten en weigert zijn vriend te helpen. Martin is veel braver als Pol en vindt dat Pol het maar moet gewoon moet zeggen tegen zijn Sophie. Met veel tegenzin probeert Pol met Sophie te praten. Als de woorden niet uit zijn mond komen, verspreekt hij zich en vertelt Sophie dat Martin bij hen komt inwonen. Uiteraard vindt Sophie dit raar en eist dan ook een verklaring. Als dan blijkt dat de moeder van Martin werd weggemaaid door een pikdorser en jammer genoeg het accident niet overleefde, krijgt Sophie medelijden. Gevolg, Martin trekt bij het koppel in.

Martin is een nette jongen en wel opgevoed. Hij gedraagt zich dan ook als een voorbeeldige gast. Als Pol boos wordt omdat hij "te clean" is, moet hij zich forceren om de boer uit te hangen. Gezien de toestand met zijn moeder ook volledig verzonnen is, loopt Martin er vrolijk bij. Als Sophie argwaan krijgt, moet hij zijn best doen om overdreven ongelukkig te zijn. Tot Pol's spijt blijkt niets te helpen... Sophie is niet in het minst geïrriteerd door de aanwezigheid van Martin. Als Pol na een paar dagen vraagt of hij astublieft zijn stoppen kan laten doorslaan, blijkt dit averechts te werken. Sophie vindt dit namelijk een goed teken in zijn rouwproces. Pol wordt er bijna krankzinnig van en besluit wat rustiger af te wachten. Enkele dagen worden een week, en nog steeds wonen ze bij elkaar... Slaagt Pol er uiteindelijk in om Sophie buiten te krijgen? Lukt het hen om het binnen de afgesproken week te houden?

Wij weten het antwoord, maar gaan het je nog niet vertellen... Als je al geprikkeld bent door het verhaal, ga dan zeker een kijkje nemen in het Fakkelteater. Het belooft een spannend stuk te worden vol met verrassende wendingen. Als je denkt dat je al weet hoe het gaat aflopen, denk dan maar snel iets anders... Of misschien heb je het wel juist... Er is maar één manier om daar achter te komen... Gaan kijken!!!

Het stuk geregisseerd door Bruno van Heystraeten ging donderdagavond in première en was al direct een succes! Vele collega's kwamen hen alvast een hart onder de riem steken. Een marathon aan emoties zorgde voor een vermoeiende voorstelling voor de cast. Maar dit was er allesbehalve aan te merken. Nele Goossens (Sophie), Jeroen Maes (Pol) en Brecht Callewaert (Martin) hebben hier weer een schitterende prestatie neer gezet. Hun ménage à trois zorgde voor vuurwerk op het podium, pijnlijke buikspieren bij het publiek en een geslaagde avond voor iedereen. Lachen is verzekerd, en bovendien gezond, dus zeker gaan kijken naar deze bruisende komedie! Het stuk speelt nog in de rode zaal van het Fakkelteater tot en met 24 mei.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: