Aflevering van Spraakmakers uit 2004 met Lou Reed en Joël De Ceulaer

Naar aanleiding van het overlijden van Lou Reed brengt Canvas morgen een speciale aflevering van MeMoTV: uitzonderlijk geen keuze van de Canvas-kijkers uit het VRT- archief, maar een aflevering van Spraakmakers uit 2004 waarin Joël De Ceulaer praat met de Amerikaanse rocklegende. Geen evident gesprek, zo blijkt. Op dinsdag 29 oktober om 22.50 u.

Joël De Ceulaer sprak met Lou Reed in 2004, aan de vooravond van een optreden op Marktrock in Leuven. De singer-songwriter deed zijn reputatie van lastige mens en moeilijk te interviewen celebrity alle eer aan. Joel De Ceulaer zei daar zelf het volgende over: “Het begon al toen hij binnenkwam. Ons tafeltje dat we voor alle Spraakmakers gebruiken, vond hij te klein, dus duwde hij het een meter in mijn richting en zei: “Ik ga hier zitten. Trek je plan.”

“Daarna zette hij, ook al was het behoorlijk duister in de kamer, zijn zonnebril op, zodat ik hem niet in de ogen kon kijken. Hij is niet echt onvriendelijk, gewoon lijzig en alle voorzetten die je geeft, negeert hij grandioos. Maar het blijft natuurlijk boeiend om iemand als Lou Reed bezig te zien. Bovendien hebben we het uiteindelijk ook wel ergens over gehad. Over Bush bijvoorbeeld, en de morele paniek in de VS. In Kansas hadden platenfirma’s in die tijd een hoop cd’s cadeau gedaan aan de bibliotheken, maar de platen van Reed waren eruit gehaald, omdat die zogezegd niet geschikt waren. Toen we het daarover hadden, kwam hij wel even los. Ook over tai-chi, dat hij al jaren beoefende”.

De voorziene aflevering van MeMoTv – de reportage Mijnalarm van Maurice De Wilde uit 1966 – verschuift naar volgende week dinsdag, 5 november.

MeMoTV – Lou Reed in Spraakmakers: dinsdag 29 oktober om 22.50 u. op Canvas

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over