De volgende voltreffer in ons Meltheads-bommentapijt heet ‘No One Is Innocent’, een knetterende, hitsige psychpunkparel, die halverwege even inhoudt voor die insane bass break (Tim Pensaert for president!) en dan openbarst in een wellustig gitaarorgie, zoals alleen Meltheads dat kan.

Frontman Sietse Willems over ‘No One Is Innocent’: “Het nummer gaat over de buurt waar ik ben opgegroeid. Ik hou van die plek, het is er divers, het is er warm, maar ook valsig en onevenwichtig. Het nummer gaat over deze sociaal-economische ongelijkheid en hoe wij als samenleving dit corrupte systeem in stand blijven houden. Daarom is no one innocent, niemand onschuldig.”

Nu al op de radar van grote namen als Clash (UK), DIY (UK), Visions (D) en KEXP (US), zal heel binnenkort de rest van de wereld kennismaken met ‘The Next Big Thing In Post Punk’, België's antwoord op IDLES, Shame of Amyl and the Sniffers.

Debuutalbum ‘Decent Sex’ (productie: Bert Vliegen) komt uit op 9 februari, gevolgd door releaseshows in België, Nederland en Parijs. Op 17 januari trapt Meltheads het jaar af op ESNS, de jaarlijkse muziekhoogmis in Groningen, waar dàt deel van de wereld dat nog in zalige onwetendheid verkeert kennis zal maken met de brute natuurkracht van Meltheads.

Pre-order debuutalbum ‘Decent Sex’ (9 feb)

Listen | Spotify | Apple Music | Deezer | YouTube

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over