Meer dan een miljoen kijkers – 1.025.866 om precies te zijn – werden vorige week van hun sokken geblazen door het zangtalent in de tweede Blind Auditions van The Voice van Vlaanderen. De aflevering palmde dan ook een marktaandeel in van 51,1% (VVA 18-54, alle cijfers live +4). Dat Bart Peeters goed op weg is om zijn team te vervolledigen is intussen een publiek geheim. Tijd voor de andere coaches om een inhaalmanoeuvre te starten. Keert het tij in de derde Blind Auditions?

Op vrijdag 4 maart 2016 mogen de coaches zich opnieuw aan enkele opvallende audities verwachten. Eén daarvan komt van het trio Facette, dat bestaat uit Laure-Anne (22), Carola (24) en Lisa (21), allen uit Sint-Truiden. Met Turn It Around van Dubvision hebben zij één doel voor ogen: de stoelen van de coaches doen omdraaien. Eén van hun hevigste supporters is ongetwijfeld de 23-jarige Jolan uit Sint-Truiden. Deze student orthopedagogie vormt een koppel met Facette-lid Carola en waagt solo zijn kans met een eigen versie van If I Ain’t Got You van Alicia Keys, waarbij hij zichzelf op gitaar begeleidt. Ook de 22-jarige Janna uit Brussel gaat voor een bijzondere nummerkeuze. Zij beleeft vrijdag haar vuurdoop op een groot podium en stak het up-temponummer Hey Ya! van Outkast in een verrassend nieuw kleedje.

De 36-jarige zangleerkracht Jimmy uit Geraardsbergen studeerde in 2008 af aan het conservatorium en legde ondertussen al een muzikaal parcours af. “Met Clouseau heb ik als backing vocal een tournee gedaan in het Sportpaleis en met Bent Van Looy nam ik een aantal nummers op, samen met Das Pop”, vertelt hij. Voor deze twee coaches is Jimmy dus geen onbekende meer. Maar herkennen ze zijn stem ook tijdens zijn auditie op Kiss van Prince?

Van jeugdkoor Rejoice tot een metalband: het is een kleine stap voor de 23-jarige Dana uit Kapellen, die auditie doet op Alone van Heart. Zij hoopt coach Natalia voor zich te winnen. “Zij heeft veel podiumprésence en ik absoluut niet. Ik hoop dat van haar te leren”, klinkt het. Ook de 31-jarige Colombiaanse Edna uit Gent hoopt in team Natalia terecht te komen. Al is dat om een andere reden. “Ik woon nog maar 9 maanden in België en ben Spaanstalig. Van de coaches ken ik alleen Natalia en ik weet dat zij ook Spaans spreekt. Hopelijk drukt ze af”, klinkt het. In The Voice Colombia stootte Edna in 2012 door naar de Battles. Lukt haar dat ook in The Voice van Vlaanderen?

Bart (34) uit Kontich stapt met zijn deelname aan The Voice van de ene wereld in de andere. In het dagelijks leven werkt hij als begrafenisondernemer, in zijn vrije tijd vindt hij in muziek de ideale uitlaatklep. “Er zijn twee soorten Barten: de serieuze, serene Bart en de uitbundige”. Benieuwd welke van de twee de bovenhand neemt tijdens Goeiemorgend, Goeiendag van Slongs Dievanongs, in een versie van Stan Van Samang.

De 22-jarige Shauni uit Schoten werd gebeten door muziek toen ze op haar 15de een eigen gitaar cadeau kreeg en spontaan nummers op YouTube begon te zetten. “Ik zing vele nummers graag, maar probeer altijd een akoestische versie te maken”, luidt het. Dat doet ze ook met Toxic van Britney Spears. “Het is een volledig andere versie geworden”, kondigt Shauni aan. Kan ze de coaches hiermee over de streep trekken?

De zingende marktkraamster, zo mag je de 27-jarige Julie uit Berchem gerust noemen. In gepast gezelschap verrast An Lemmens haar op de markt met een fijne boodschap. Julie is geselecteerd voor de Blind Auditions en staat voor het eerst op een podium met Jolene van Dolly Parton. In tegenstelling tot de rustige Julie barst de 20-jarige Glen uit Brakel van de zenuwen, vlak voor hij het podium op moet om Bonfire Heart van James Blunt te zingen. Kan hij zich vermannen wanneer hij voor de coaches staat? Jonge mama Sandra (21) uit Aalst brengt eveneens een nummer van een bekende James: Let It Go van James Bay. Zij heeft haar zoontje meegebracht om mee te supporteren. De stille Nick (21) uit Leuven bloeit vrijdag helemaal open op zijn auditie op I’m A Mess van Ed Sheeran. Kan hij zijn favoriete coach Bart Peeters overtuigen om voor hem te kiezen?

De volledige afleveringen van The Voice van Vlaanderen kunnen na uitzending 4 weken lang gratis worden bekeken op vtm.be en via de VTM-app.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: