Na een uitputtingsslag van achttien dagen zit de derde editie van Marathonradio er op. Maar liefst 416 uur aan een stuk presenteerden MNM-dj’s Tom De Cock en Peter Van de Veire een non-stop radioprogramma om blokkende studenten een hart onder de riem te steken. Tijdens die periode stemden bijna 6 op 10 Vlaamse studenten af op MNM.

De derde editie van Marathonradio was in alle opzichten een succes. De blokpunten van MNM en Teleblok in STAM in Gent en M Museum in Leuven, waar studenten samen konden studeren en ontspannen, waren elke dag volzet. In totaal luisterden 2,6 miljoen Vlamingen naar de marathonuitzending, goed voor gemiddeld 746 000 luisteraars per dag.

Jongeren en studenten

Marathonradio bereikte in totaal meer dan een half miljoen jongeren (561 460 Vlamingen tussen 12 en 24 jaar), bijna 60% van de Vlaamse jongeren. Gemiddeld luisterden er 160 000 jongeren per dag. Maar liefst 58,1% van de Vlaamse studenten, bijna 6 op 10, luisterde naar de marathonuitzending. In absolute cijfers goed voor 482 000 studenten.

MNM-nethoofd Rino Ver Eecke kan alleen maar blij zijn met zulke mooie cijfers. “Het is enorm fijn om te merken dat Marathonradio echt iets teweeg brengt. Dat zien we niet alleen in de cijfers, maar in de vele deugddoende boodschappen die ons via brieven, sms’jes, tweets bereikt hebben. Het is duidelijk dat MNM een belangrijke rol heeft gespeeld voor duizenden scholieren, studenten en hun familie. Bedankt aan iedereen om te luisteren en om samen Marathonradio te maken.”

Klaar voor de zomer

Na Marathonradio duikt MNM de zomer in. Ook dit jaar slaat de jongerenzender in heel Vlaanderen zijn tenten op met evenementen als Sing Your Song Live en Start To DJ, een zomerse wedstrijd die al voor het vierde jaar op rij aanstormend dj talent een podium geeft om zich te tonen aan Vlaanderen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over