Het Fakkeltheater stelt in een nieuwe editie van de Fakkelgazet het nieuw theaterseizoen voor met meer dan 500 voorstellingen tijdens seizoen 2021/2022. Op 9 december 2021 mag het Fakkeltheater 65 kaarsjes uitblazen, maar het bekende Antwerpse theater gaat nog lang niet op pensioen. Het nieuwe theaterseizoen 2021/2022 zit barstensvol interessante voorstellingen met vertrouwde en nieuwe gezichten. Het volledige programma is online te consulteren op www.fakkeltheater.be of te lezen in de Fakkelgazet die ter beschikking ligt aan de theaterkassa.

Meer dan 70 eigen voorstellingen

Meer dan ooit trekt het Fakkeltheater aan de kar, onder andere door het organiseren van eigen producties. Het 17e seizoen van Hotel Vocal gaat in september van start. Daisy Thys en Sam Verhoeven ontvangen volgend seizoen een hoop bekende gasten, zoals Maike Boerdam, Jelle Cleymans, Celien Hermans, Maarten Cox, Ann Van den Broeck en Luc Caals.

Klassieke klasse op zondagmiddag wordt gegarandeerd bij Bellissama. Onder andere de wereldbefaamde Lode Dieltiens, pianist Lester Van Loock, topzanger Hans Peter Janssens en Stokman & Vos passeren dit seizoen de revue.

De maandagavonden in het Fakkeltheater staan al een aantal seizoenen garant voor topentertainment. Daarvoor zorgen de producties Chansons Charmantes en Nekka Intiem. Grote namen als Jo Lemaire, Filip Jordens, Johan Verminnen, Riet Muylaert, Astrid Nijgh en Sabien Tiels zullen voor muzikale hoogtepunten zorgen.

De succesproductie Vergeet Mij Niet met een weergaloze Carry Goossens in de hoofdrol wordt voor een laatste keer hernomen, na meer dan 75 voorstellingen. Vlaamse musicalvedette Anne Mie Gils viert in november 2021 haar 40-jarige carrière op het podium. Met Anne Mie – Een Schoon Verhaal viert zij deze bijzondere verjaardag met een 7-koppig orkest én een aantal muzikale gasten.

Meer dan 60 verschillende producties op 4 locaties

Talloze grote en kleinere gastproducties spelen volgend seizoen opnieuw op de podia van de Rode en de Zwarte Zaal, de Kleine Fakkel en het Theatercafé. Meer dan ooit is het Fakkeltheater dé ultieme partner voor tientallen Vlaamse professionele en semiprofessionele producenten en theatermakers.

In september 2021 speelt Leah Thys de hoofdrol in de komedie De Dame In Het Busje. Dit ontroerend en tegelijkertijd hilarisch portret is gebaseerd op een waargebeurd verhaal van de Engelse schrijver Alan Bennett.

Judas TheaterProducties herneemt na meer dan 11 jaar de succesmusical Ganesha – Een Perfecte God in oktober 2021 in de Rode Zaal. In 2010 won deze musical nog 5 Vlaamse Musical Prijzen. Deze aangrijpende musical vertelt het verhaal van een bijzondere reis van twee vriendinnen. Naast Goele De Raedt en Kirsten Cools zijn tevens Wanne Synnave en Pieter Van Keymeulen te zien.

De kerstperiode wordt vrolijk ingeluid met de Sven De Ridder Company. In Kerstekinderen zien we Sven De Ridder, Gunther Levi, Margot Hallemans, Joyce Beulens en Brik Van Dyck in de hoofdrollen.

Oost West, Thuis Best is een gloednieuwe komedie van Jeroen Maes, geproduceerd door het Het Achterland. Niemand minder dan Carry Goossens en Lut Hannes (bekend van “Thuis) spelen de hoofdrollen in deze doldwaze situatiekomedie.

Het Farcetheater komt voor het eerst naar de Rode Zaal in april 2022 met de topkomedie Taxi Taxi! Bekende namen als Katje Retsin, Peter Van Asbroeck, Christel Domen, Sébastien De Smet en Donaat Deriemaeker zorgen voor een deurenkomedie van formaat.

65 jaar Fakkeltheater
In de loop van het nieuwe theaterseizoen organiseert het Fakkeltheater verschillende festiviteiten om de 65e verjaardag te vieren. Eind september opent er een bijzondere portrettenexpositie waar invloedrijke personen uit de geschiedenis van het Fakkeltheater door kunstenaar Jan Scheirs worden vereeuwigd.

Eind november 2021 organiseert het Fakkeltheater een groot en feestelijk gala met tal van bekende gezichten. Verder werden recent de Rode Zaal en het Theatercafé volledig gerenoveerd. Het Fakkeltheater gaat dus nog lang niet met pensioen. Integendeel! Het theater is klaar voor de volgende 65 jaar.

Nu we open zijn…
… Willen we ook heel graag openblijven.
Daarom zal het Fakkeltheater steeds de geldende maatregelen blijven volgen. Op die manier beschermen we het publiek, de artiesten en de medewerkers. De zalen zijn uitgerust met een uitstekend ventilatiesysteem en het Fakkeltheater volgt de uitgebreide sectorprotocollen.

PRAKTISCHE INFORMATIE
Tickets en info:
070 246 036 – www.fakkeltheater.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: