De Zomer is van Mechelen staat dit jaar helemaal in het teken van de goede doelen. Iedereen kreeg de afgelopen maand de kans om goede doelen in te sturen via dezomerisvanmechelen.be, en mét resultaat. De Zomer is van Mechelen ontving meer dan 4000 inzendingen. Een jury selecteerde uit alle inzendingen vijftien goede doelen. De Mechelaars zelf kunnen vanaf vandaag hun definitieve keuze maken, totdat er vijf goede doelen overblijven die deze zomer gesteund worden.

Tussen 17 februari en 31 maart kon iedereen zijn of haar top drie van goede doelen insturen via dezomerisvanmechelen.be. mmMechelen Feest ontving meer dan 4000 inzendingen voor meer dan 120 goede doelen. “Het aantal inzendingen overtrof meteen onze verwachtingen. Het toont aan dat de Mechelaars het een geweldig idee vinden om te feesten voor het goede doel. Ook de uiteindelijke keuze voor de vijf overblijvende goede doelen gebeurt door de Mechelaars zelf. De Zomer is van iedereen dus is het logisch dat iedereen mee beslist”, aldus Kristof Calvo, voorzitter mmMechelen Feest.

Van meer dan 120 naar 15…

Een jury van festivalorganisatoren, de goede-doelen-ambassadeurs Ilse Liebens en Piet Den Boer en het stadsbestuur, selecteerde uit alle inzendingen vijftien kanshebbers. Daarbij werd rekening gehouden met drie belangrijke criteria: het aantal keer dat een vereniging werd voorgedragen, de lokale verankering in de Mechelse regio en de diversiteit tussen de verschillende verenigingen. De kanshebbers hebben daardoor uiteenlopende profielen: van cultuur over armoedebestrijding tot dierenwelzijn.

… en van 15 naar 5

Vanaf vandaag, vrijdag 7 april, krijgt iedereen de kans om opnieuw te stemmen voor z’n top vijf via dezomerisvanmechelen.be. Je kan kiezen uit de vijftien volgende verenigingen: Amnesty International groep Mechelen, Artsen Zonder Vakantie, Barts weg, Chiro Libertus, De Keeting, De Lage Drempel, Dierenbescherming Mechelen, EVA Mechelen, Mechelen Mondiaal Duurzaamheid, Prinses Harte, Rode Kruis Vakantiekampen, Sjarabang, Steunpunt Asiel & Migratie, Villa Clementina en Welcome in Mechelen.

Je kan ook offline je stem uitbrengen in het Huis van de Mechelaar en in de bibliotheek van Mechelen. Elke persoon kan slechts éénmaal stemmen. De vijf verenigingen met het meeste stemmen, worden geselecteerd als de vijf goede doelen waar de Zomer is van Mechelen zich dit jaar voor inzet.

De geselecteerde verenigingen worden uitgenodigd om volop campagne te voeren. Zo hopen we het bereik nog meer te vergroten dan tijdens de eerste selectieronde. Zo was ook Piet den Boer, oud-voetballer en ambassadeur van dit project, aangenaam verrast met het reeds behaalde resultaat: “Wat een eer en goed gevoel om ambassadeur zijn van de Zomer is van Mechelen. Het grote aantal inzendingen toont dat er heel wat engagement is voor de verenigingen. Diversiteit tussen de verschillende verenigingen en de lokale verankering waren dus ook zeer belangrijk.”

Tijdens de Zomer is van Mechelen gaat er van elke consumptie o.a. een percentage naar de goede doelen, en dit op de volgende muziekfestivals: Ottertrotter, ParkPop, Mechelen Zingt, Bal Populaire, Dijlefeesten en ten slotte ook Maanrock. Je komt dus niet enkel genieten van het mooie weer, gezellige sfeer en topmuziek, je steunt tegelijk ook het goede doel!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: