‘Wait For Me’ is de, inmiddels bijna profetische, titel die het tweede album van Meadowlake draagt. Het album, dat geschreven is in een afgelegen huis in Frankrijk, zou het licht zien in juni 2020, maar door alle ontwikkelingen (rondom Covid-19) is de release uitgesteld. In november is het dan zover en zal Meadowlake het volledige album presenteren. Een album in de lijn van het debuutalbum, maar waar het eerste album een rauwere ondertoon liet horen, draagt dit album een lichtere toon, zonder daarmee aan kracht in te boeten.

De titel van het album, ‘Wait For Me’, was al vastgelegd voor de band wist wat er op hun pad zou komen. De band vertelt: “Toen we dit album schreven en met elkaar spraken over waarom we muziek blijven maken, is dat - naast dat we enorm van muziek houden - de vriendschap en het contact met het publiek. De verbinding die muziek maakt is wonderlijk; het gaat over grenzen, culturen en talen heen. In een wereld die steeds individualistischer wordt, bindt muziek samen.” Samenzijn, voor elkaar door het vuur gaan, avontuur, zijn thema’s die terugkomen op dit album. “Toen we afgelopen maanden niet langer de mogelijkheid hadden om op te treden en onze fans fysiek te zien, zijn we kaarten gaan schrijven. We kregen reacties van over de hele wereld en nog steeds krijgen we verzoeken tot het versturen van een kaart. De persoonlijke verhalen die we terugkregen zorgden voor kippenvel.”

Het album opent met het nummer ‘Wait For You’, een rustig nummer waarin synths, bas en gitaren in elkaar worden gevlochten. De stemmen van frontman Jarno en toetsenist Gertine worden langzaam opgeslokt in de muziek. Is “I will wait for you” misschien een direct antwoord op de titel van het album?

‘I Won’t Let You Down’ is een stevig nummer waarin de shoegaze-oorsprong van de band terugkomt in de stevige gitaarriffs en de kenmerkende drumsound. In de refreinen voeren de vocals je mee en speelt de bas er vrolijk tussendoor, waarmee de band je als het ware laat weten dat je het leven ook niet te zwaar moet maken.

Wederom schuwt de band ook de pijnlijke momenten van het leven niet. ‘Blood Crawls’ gaat over de teleurstelling van een verbroken relatie en heeft een meeslepende opbouw, die in de bridge tot een climax komt. ’Say My Name', een nummer gebaseerd op een hypnotiserende pianomelodie geschreven in maatsoort 7/8ste, wat zorgt voor een ongrijpbaar onrustig gevoel, beschrijft de twijfels en emoties die je kunt ervaren in alle soorten relaties. Wanneer de gitaren de boventoon gaan voeren word je meegevoerd in een deken van melancholische hoop en blijf je met een aangenaam gevoel achter - je afvragend wie je als eerste zult bellen om te zeggen dat je van ze houdt.

De release van het album ‘Wait For Me’ staat gepland op 13 november 2020. Het album is opgenomen in de Dufry Studio in Amsterdam en de Mailmen Studio in Utrecht in co- productie met Minco Eggersman.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over