Extra nieuws flash, De Morgen, zomer 2013: '4/5, topplaat waar het potentieel van afdruipt, en die genoeg hits onderdak heeft om de radio de rest van het jaar zoet te houden.' En dan hebben ze het over de jongste van Mayer Hawthorne, die duidelijk aan de poort van de grote doorbraak staat.

Mayer Hawthorne heeft een wat moeilijke naam. maar zijn muziek is super sexy en zindert van de aanstekelijke soul. Blue Eyed Soul, zoals dat subgenre vroeger heette (zie ook Hall & Oates, Robert Palmer, George Michael... die disco traditie.)

Mayer Hawthorne is een bleke Amerikaan met een donker hart. Nu dus aan zijn tweede grote release toe met de cd 'Where Does This Door Go' (bij Universal, met superleuke teaser hieronder.) Ook wat we tot nu toe konden horen op voorlopers 'A Strange Arrangement' en 'How Do You Do' laat het beste en heetste vermoeden voor het nieuwe materiaal én het live-concert.

Dit is die Mayer die de O in artiestennaam Hawthorne vervangt door een gebroken hartje. Die in clips als 'Your Easy Lovin' met de mooiste modellen mag stoeien. Maar dit is ook de straffe zanger-instrumentalist die al eens een duet met Snoop pleegt, zingt op de titeltrack van Booker T's nieuwe 'Sound The Alarm', erkenning krijgt van top-producer Mark Ronson, of tussendoor een zeer credibele versie van bvb E.L.O.'s Mr Blue Sky neerzet.

Fan van Motown, Philly Sound en ander soul-goud? Mayer Hawthorne is dat duidelijk door en door. U ook? Mayer brengt  mee als voorprogramma: niemand minder dan AEROPLANE alias ster-remixer Vito de Luca met een exclusieve dj set. 

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Mayer Hawthorne & Aeroplane
Datum: 
Dinsdag 26 november 2013
Locatie: 
Ancienne Belgique, Brussel

Reservatie:

Meer over