Luid de metal-klokken: Max & Iggor Cavalera Return To Roots komen op zondag 6 augustus de Grote Kaai platspelen met een loeiharde ode aan hun Sepultura klassieker Roots! Ook nieuw die dag zijn Fleddy Melculy en Goe Vur In Den Otto. Zij vervoegen de reeds gewèldige affiche met Marilyn Manson, Alice Cooper, Megadeth, Apocalyptica (plays Metallica by four cellos) en The Amity Affliction. Hiermee is de line-up voor de metal-dag compleet.

Tickets voor alle dagen zijn vanaf nu te koop via www.lokersefeesten.be. De laatste naam (voor donderdag 10 augustus) wordt binnenkort bekendgemaakt.

10-dagen combitickets

Koop een 10-dagen combiticket, en kom elke dag langs voor minder dan 16 euro per dag. Te koop bij Dranken Van Eetvelde voor 155 euro of online voor 160 euro (inclusief administratiekosten).

Max & Iggor Cavalera Return To Roots

We blijven erbij: de enige band die het in zich had om de troon van Metallica onderuit te halen was Sepultura, in de jaren 90. Die schopten het op een gegeven moment tot de Zéniths en Ahoys van dit continent en wisten met hun singles de playlist van Studio Brussel in een wurggreep te houden. De droom spatte in 1996 uiteen als een kikker in een microgolfoven, de gegromde “OEF” ten huize Hetfield/Ulrich was luid en miljoenen fans leiden sindsdien aan het verweesd-hoofdschudden-syndroom. Blijft over: de discografie! Naast het heilige trio “Beneath the remains/Arise/Chaos A.D.” wist vooral “Roots” (1996) de grenzen van de internationale hitlijsten aan flarden te beuken. Hits ‘Roots bloody roots’ en ‘Ratamahatta’ blazen nog steeds elke fuif vol leven en wanneer lijstjes worden gemaakt van de beste platen van de jaren 90 wordt “Roots” zelden over het langharig hoofd gezien. Fast forward naar het tijdperk Erdogan/Trump/Poetin: wij van de Lokerse Feesten kijken likkebaardend uit naar het moment dat de twee broers van Sepultura (schreeuwbaard Max en de übercoole Iggor op drums) de intro van ‘Dictatorshit’ zullen aanheffen. Mijn god, wat gaan we weer gênant gedrag vertonen in de moshpit. Voilà, we kunnen het eindelijk aankondigen: de Max & Iggor Cavalera Return To Roots-show komt dus ook naar de Lokerse Feesten! Verwacht u aan een set die grotendeels uit tracks van “Roots” bestaat, naast enkele verrassingen (de groep durft al eens Venom, Motörhead of Celtic Frost coveren en als u hard genoeg schreeuwt gooien ze er misschien nog weleens ‘Beneath the remains’ tegenaan). ‘Attitude’, ‘Endangered species’, ‘Straighhate’ en ‘Born stubborn’: het zijn songs die sméken om de stem van Max en de stuwende kracht van Iggor, het zijn songs die 21 jaar na datum nog geen spatje veroudering vertonen. De Moeder Aller Metalreünies zit er ook dit jaar niet aan te komen dus u zal deze zomer naar de metaldag van de Lokerse Feesten moeten komen om het spektakel van weleer te herbeleven, of ontdekken waar al de fuzz van destijds over ging.

Fleddy Melculy

U kent het verhaal: Fleddy Melculy is het in Blabant, Helgië opgegroeid bastaardkind van Lars Ulrich en Lita Ford, twee langharige oudgedienden die eenmaal samen op een affiche hebben gestaan: het Heavy Sound Festival in Popelinge, 1984. Het alcoholicafeestje achteraf leverde dus 6,66 maanden later prematuurtje Fleddy op, een jongen die voor zijn eerste communie een pink en wijsvinger cadeau kreeg en voor zijn plechtige communie een sik en een truckerspet, waarop het logo van Ostrogoth stond geprint. Fleddy is het soort jongen geworden die zelfs de schaarst geklede lieven liet staan om naar de nieuwe Pantera of Sepultura te kunnen luisteren en wanneer ergens in de ruime omgeving een moshpit of circle pit ontstond bleek hij niet zelden de aanstoker van al dat ongehoord gedrag. Nu, vele jaren later, heeft Fleddy een stelletje oproerkraaiers rond zich verzameld om Vlaanderen van een extra dosis, hoogst aangename, decibels te voorzien. Met eerste single ‘T-shirt van Metallica’ reageerden wij alvast dankbaar voor het verwoorden van onze ergernis die we voelden toen we ooit een foto van Angelina Jolie zagen, met het logo van Crass op haar shirt. Sindsdien gaat het, hoe kan het ook anders, hard voor Fleddy en zijn kolnuiten en is geen feestzaal of festival nog veilig voor capriolen als ‘Pinker’, ‘Apu van de nightshop’ en ‘Geen vlees wel vis’. En aangezien de broers Cavalera in principe enkel nummers uit “Roots” komen spelen dromen wij alvast van een tijdelijke fusie, tijdens ‘Refuse/resist’. Met Fleddy Melculy als opener is onze metaldag, editie 2017, verzekerd van een feestelijke stemming vanaf minuut een. Breng uw papa Lars mee, Fled, zijn handtekening zou niet misstaan op onze t-shirt.

Goe Vur In Den Otto

Wat goed is voor een cassettespeler in je oude Datsun of Opel Manta is minstens even goed voor een groot podium, tijdens een metaldag: de ene hardrockkraker na de volgende metalen vernieler van de zondagsrust. En vervolgens bangen tot je stuiptrekkingen riskeert. Het duo Johnny Jailbait en Pete Da Bomber dacht niet overdreven lang na over een nom de plume – GOE VUR IN DEN OTTO, benieuwd hoe nuchter ze waren toen ze dààr bij kwamen – en sprong vervolgens in het zwartste der gaten. Sindsdien luisteren ze elk feest op, waar iemand hen voor wil boeken, met een gigantische voorraad metalen goud. Van Motörhead tot Ted Nugent, van Mercyful Fate tot Possessed en van Kiss tot Pantera. U krijgt hun finest tunes aan een daverend volume te verwerken, tot je tenen verdrinken in je eigen kwijl. Oefenen hoeft niet, je kent de teksten van ‘Aces High’, ‘Bomber’ of ‘South of heaven’ wellicht meer van buiten dan de leerstof van dat ene examen waar je ooit voor geslaagd was. Zondag zes augustus wordt dé feestdag voor al wie een hart van metaal heeft. U zal hem later bestempelen als De Dag Dat U Uw Stembanden Naar De Kloten Hebt Gebruld.

Over de Lokerse Feesten

De 43e editie van de Lokerse Feesten vindt plaats van vrijdag 4 tot en met zondag 13 augustus 2017. Na een zeer succesvolle 2016 editie gaan we ook nu weer voor een eclectische mix van metal en hard(e) rock over dance, roots en urban tot pure pop. Dat is wat dit stadsfestival reeds meer dan 40 jaar (sinds 1975!) zo uniek en gesmaakt maakt voor een heel verscheiden publiek.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Lokerse Feesten
Datum: 
4 - 13 augustus 2017
Locatie: 
Grote kaai, Lokeren

Reservatie:

Meer over