Minute To Rest is de nieuwe single van de Gentse band MAUGER en kondigt meteen hun tweede album aan, dat in het najaar uitkomt. Denk aan Kurt Vile, Daniel Norgren, Phosphorescent, Fleetwood Mac en alles waar een liefhebber van oprechte gitaarmuziek goedgezind van wordt.

De song ontstond uit het besef om iets moois gewoon mooi te laten zijn, en het moment volop te omarmen zoals het binnenkomt. Zo ook in de opnamestudio. Geen eindeloos gepieker over wat gespeeld was. Gewoon vier vrienden in een studio die op elkaar inspelen en de inspiratie van het moment vrij spel laten.

Want ook al klinkt Minute To Rest relaxed, het ontstond uit een hectische periode in het leven van songschrijver Mauger Mortier, waarin de drang om alles te overdenken het van hem overnam. Waar hij zichzelf achterna holde en er niet meer in slaagde om simpelweg te genieten van de schone mensen om hem heen. Tot hij naar de studio trok.

“De momenten waarop we met z'n vieren in de studio stonden, waren de enige waarop we niet de agenda van een ander hoefden af te werken. We hoefden niet te piekeren over onze muziek. Dat besef bracht rust.”
Naast Mauger Mortier bestaat MAUGER uit:
Jan Duthoy (gitaar en toetsen, ex-Absynthe Minded),
Matthias Debusschere (bas, ex-Sioen, ex-Kiss The Anus of a Black Cat,...)
Jakob Nachtergaele (drums, ex-Absynthe Minded).

Een tweede album op komst
MAUGER bereidt intussen een opvolger voor Sunday Competition (2019) voor, die normaal in de loop van het najaar verschijnt. Een debuutalbum dat online nog steeds zijn weg vindt tot in vele huiskamers over de landgrenzen heen. Luister bijvoorbeeld naar ‘No Time to Look At You’, dat op Spotify intussen meer dan 1,2 miljoen keer is beluisterd, and still counting.

De pers over Sunday Competition:

  • “Een evenwichtige debuutplaat [...], doorspekt met dromerige melodieën” - Humo
  • “La voix de Mauger n’est de fait pas sans rappeler celle d’Everett d’Eels...” - Le Soir
  • “... als een ritje naar de ondergaande zon...” - De Standaard

Check de single HIER.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over