De 26-jarige, Matthias De Roover uit het Oost-Vlaamse Lokeren werd zaterdagavond in Theater Elckerlyc in Antwerpen verkozen tot Mister Gay Belgium 2019, en kreeg zijn overwinningssjerp overhandigd door Antwerps Burgemeester Bart De Wever. Mister Gay Belgium is een verkiezing voor homoseksuele mannen, waarbij ze jaarlijks op zoek gaan naar een ambassadeur van en voor de Belgische LGBT+ gemeenschap.

Elf kandidaten toonden het beste van zichzelf in een bruisend finale gala gevuld met defilés, interviews, debatten en muzikale acts van onder andere Slongs Dievanongs, Koen Crucke, Metejoor, Jessy & Trinxx. Er was ook ruimte voor diepgaandere gesprekken over LGBT-thema’s, kunst met een boodschap, en items van wat er allemaal ook in eigen land nog steeds beter kan, om een nog tolerantere en diversere samenleving te bekomen.

De jury, onder wie Minister Kris Peeters, burgemeester van Antwerpen Bart De Wever, Ruth Beeckmans, Antwerps Korpschef Serge Muyters, Slongs Dievanongs, Josje Huisman, Sandrine André, Koen Crucke, Ivan Pecnik, Annelien Coorevits, Gilles Van Bouwel, Els Dottermans, Dimitri Vantomme, Joyce De Troch, Henny Seroeyen, Lesley-Ann Poppe, Miriam Jacques, prezen Matthias De Roover onder meer vanwege zijn spontaan voorkomen, doelgerichte LGBT campagne en de goede prestatie tijdens de vragenronde.

De Roover kwam tijdens zijn campagne op voor LGBT’ers in de sportwereld. Thierry Toebat (40) uit het West-Vlaamse Geluwe en Niels Van Den Steen (24) uit het Oost-Vlaamse Erpe-Mere, belandde op een tweede en derde plaats.

Naast de hoofdtitel van Mister Gay Belgium 2019 werden er ook andere titels uitgereikt: Mister Fotogeniek ging ook naar Niels Van Den Steen (24). Mister Sympathie was dan weer voor Thierry Toebat (40) en Mister Charity ging naar de Brusselaar Geoff Fontignie (35).

Zo'n 900 mensen woonden deze zevende gala-avond van de verkiezingen bij, die de eerste 3 jaar nog georganiseerd werden onder de naam Mister Gay Vlaanderen. Matthias De Roover krijgt naast de titel ook een toegangsticket voor de Mister Gay Europe en World-verkiezingen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: