Het gezellige Lo Petillante (Broechem) afficheerde op 28 oktober de broers Engels, Mathieu & Guillaume. Het knusse zaaltje, waar je amper een 40 tal bezoekers kan onderbrengen, ademt pure nostalgie uit, ideaal voor een acoustische set.

De twee troubabroers traden hier reeds op in 2014, het was voor hen een beetje thuiskomen . Beiden hebben een deel van hun jeugd gesleten in het nabijgelegen landelijke Oelegem en denken er nog steeds met plezier aan terug. Herinneringen aan ...ravotten in het Vrieselhof of snoep gaan kopen in het kleine lokale Spar winkeltje.

Van de dolenthoesiaste broers wordt gezegd : “Ze komen overal graag en nog het liefst waar ze het minst verwachten “. Ze citeren zelf graag hun missie:” Het is de manier waarop we onze expressies tonen. Er komt iets op ons af tijdens het optreden en hoe zullen we hierop gaan inspelen?”. Het publiek moet in een aangenaam kader kunnen genieten. We kennen elkaar door en door, en zijn ingesteld op elkaar door onze lichaamstaal. En werkt het toch eens niet , onverwachte dingen diegebeuren, dan komt ons talent naar boven. We smijten ons dan volledig hoor. Noem het zweven en vliegen en soms op je bakkes gaan .”

“Het publiek is onze regisseur . We deden try outs om tot de uiteindelijke versie van ons derde album te komen”.

Het was genieten die avond in Broechem van Plettenberg ,het derde album . Mathieu & Guillaume brachten dit op een sublieme wijze. Zuiver akoestisch , geen poeha van synthesizers en ander digitaal gedreun, Mathieu met de gitaar als leadzanger en zijn broer met zijn onafscheidelijke mondharmonica.

Elk liedje is uit het leven gegrepen en het zwaartepunt in het optreden ligt in, het op een meesterlijke en soms speelse wijze naar voren brengen van deze verhalen. De verhalen hebben bijna allemaal een persoonlijk karakter. Trouwens de titelsong verwijst naar een plaats in Zuid Afrika waar één van de broers enkele jaren geleden een vriend verloor door een ongeval. Voor dit nummer werd er samengewerkt met Stef Bos.

Hun verhalen gaan naadloos over in de liedjes , liedjes die klinken als een gezonde mix van folk ,kleinkunst en kwalitatieve pop. Magie en interactie troef en het publiek is op sommige momenten zeer innig aanwezig bij de uitvoering van enkele chansons. De broers brengen tevens liedjes in het Frans ,sinds hun optreden kennen we nu de uitdrukking : “ Entre chien et loup”.

Volgend jaar staan de broers 10 jaar op het podium,wat zeker gevierd zal worden,in samenwerking met Stef Bos. Ondertussen doen ze naarstig voort met hun wekelijkse optredens in de Gusto bij Ruben Van Gucht , in het zaterdag Radio 2 programma de Weekwatchers.

Tracklist

  1. Tarzan
  2. Zo Ver Weg
  3. 3. De Tijd Is Op
  4. Een Van Ons
  5. Plettenberg
  6. Schuldig
  7. Les Excuses
  8. Tamadlijn
  9. Beter Dan Jij

Alle info: https://www.m-g.be/

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Meer over