Het metalviertal Mastodon verlengt zijn Europese tournee in 2019! De Grammy-winnende band trapt de festiviteiten af op 14 januari in Belfast en eindigt op 17 februari in Lissabon. Brussel wordt niet vergeten, de groep uit Atlanta komt op zaterdag 9 februari naar de AB! Mastodon brengt Kvelertak en Mutoid Man mee als special guests. En zoals tijdens het laatste bezoek in november 2017, zal Mastodon ook dit keer op het podium vergezeld worden door Scott Kelly van Neurosis!

Met acht albums op zak is Mastodon ongetwijfeld één van de belangrijkste pioniers die mee aan de wieg stond van de heropleving van de Amerikaanse metal. Sinds hun eerste album ‘Remission’, uitgebracht in 2002, hebben Troy Sanders (bas/zang), Brent Hinds (gitaar/zang), Bill Kelliher (gitaar) en Brann Dailor (drums) het publiek en critici telkens weten te overtuigen. Vorig jaar kwam Mastodon met een meer dan uitstekende zevende album dat van bij de release helemaal bovenaan de Billboard Top Album Sales Chart stond. Een prestatie die niet onopgemerkt bleef binnen de rockwereld... ‘Emperor of Sand’ werd genomineerd voor een Grammy Award in de categorie “Best Rock Album" en won de award “Best Metal Performance” voor de single “Sultan's Curse"! Een welverdiend succes en grootse erkenning voor het talent van de Amerikanen! Kers op de taart is dat na ‘Once More 'Round The Sun’ (2014) en ‘The Hunter’ (2011) dit het derde album van de band is dat in de top 10 van de Billboard Top 200 Albums Chart verschijnt.

Het is daarom een zeer feestelijke verlenging van de tour voor Mastodon die zijn Belgische fans graag weerziet op zaterdag 9 februari in Ancienne Belgique! De voorverkoop start op vrijdag 26 oktober om 11 uur.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Mastodon
Datum: 
Zaterdag 9 februari 2019
Locatie: 
Ancienne Belgique, Brussel

Reservatie:

Meer over