De organisatie van Masters@Rock kan met trots de tweede lading namen vrijgeven voor het festival dat doorgaat op vrijdag 28 en zaterdag 29 augustus 2015. Hiermee zijn alle namen gekend, met uitzondering van één sub-headliner. Die zal de organisatie spoedig bekendmaken.

Zoals eerder meegedeeld focust Masters@Rock zich dit jaar meer op bands met dance-invloeden op vrijdag en krijgen de bezoekers op zaterdag meer rock voorgeschoteld. De line-up werd zo divers mogelijk gemaakt, zodat het festival zowel jong als oud kan bekoren. Nog meer dan voorheen mikt de organisatie vooral op bezoekers uit het ruime Houtland in het algemeen en Torhout in het bijzonder. De combinatie van een mooi gevulde affiche met een nieuwe festivallocatie en één grote festivaltent zorgt ervoor dat de verwachtingen hoog liggen!

Eerder werden onder andere de legendarische rockband Golden Earring, Het Praga Khan van Maurice Engelen en Arsenal van Torhoutenaar Hendrik Willemyns al aan de affiche toegevoegd. Voor het volledige programma, ticketprijzen en andere info kunt u terecht op www.masterrock.be.

The Subs

Ze brachten al 3 studioalbums uit waarvan 'Hologram' de laatste is uit 2014. De single 'Kiss my Trance' haalde deze Gentse electro-band uit de underground in 2008 en vervolgplaten als 'The Pope of Dope' en het enigszins melancholische 'La Concorde' effenden het pad richting de grote festivals en internationale podia. Ze remixten voor Cassius, Telex en Plump DJ's, wat slechts enkelen binnen de scene kunnen zeggen! Geloof het of niet, maar The Subs komen de vrijdagavond feestelijk afsluiten!

The Kids

Voor zij die al decennia lang 'punk is dead' scanderen: wij kunnen u geen ongelijk geven. Zowel The Clash als The ramones en de Sex Pistols zijn ondertussen voltooid verleden tijd. Of eigenlijk toch niet! The Kids – inmiddels al lang uit de puberteit – hebben hun gitaren nog niet aan de wilgen gehangen en ze rocken nog steeds als de beesten. Dat ze internationaal ook een cultstatus genieten, bewijst de dvd 'Live in New York' (2010). Check ze en u zult ongetwijfeld bij 'There will be no next time' de wenkbrauwen fronsen en denken: toch wel!

Wallace Vanborn

Deze stonerrockers die op een perfect passende wijze psychedelische elektronica in hun composities verweven mogen ondertussen 10 kaarsjes uitblazen op de verjaardagstaart. In die tien jaar lieten deze Gentenaren drie knoerten van platen op ons los en speelden ze op festivals als Dour en Pukkelpop. Voor hun laatste langspeler 'The Orb We Absorb' trokken ze naar California, waar Chriss Goss (gekend door zijn productiewerk voor o.a. Queens of The Stone Age) het productiewerk voor zijn rekening nam. Wie hen twee jaar geleden op Masters@rock heeft gemist, zal snel genoeg merken waarom deze heren de bijnaam 'Pletwallace' dragen.

Compact Disk Dummies

Compact Disk Dummies is een Electropunkband uit Desselgem die bestaat uit de gebroeders Coorevits. Als tieners werden ze door Kunstbende en Humo’s Rock Rally gespot. Hun eerste single 'The Reeling' deed het bij Studio Brussel niet slecht en vandaar dat ze op de affiche van Pukkelpop 2013 preikten. De dummies zijn een goeie verklanking van wat u vrijdagavond op Masters@rock te wachten staat: electronica en het rockgevoel!

Vienna

Vienna is een pop-rock/poppunk gezelschap uit Brugge dat debuteerde met de sterke EP 'Arrows'. Hun frisse geluid dat bij vlagen aan Paramore doet denken ging niet aan Maurice Engelen voorbij, waardoor ze een contract Bij het label Sonic Angel kregen. Met hun eerste album 'One Heart at a time' speelden ze o.a. op Groezrock en in het voorprogramma van Avril Lavigne in Vorst. Vorig jaar nog werd de bezetting versterkt met Lichterveldenaar Jelle Reynaert, die naast zijn werk bij Vienna ook hoge toppen scheert met de sterk opkomende Stoner-band MIAVA. Ondertussen werken deze noestelingen volop aan een opvolger van hun self-titled ep.

DIRK STOOPS

Al meermaals toonde deze Gentenaar dat hij geen ordinaire dj is. Niet alleen kon je hem in het verleden al aan het werk zien op Suikerrock of Marktrock, hij mocht ook ons al 2 keer met een bezoek vereren. Deze man kan door zijn lange ervaring elke Studio Brusselfan bekoren. Van hedendaagse dance tot retrostampers van weleer: alles passeert bij hem de revue!

The Salvador Statement

The Salvador Statement is een bende jonge Leeuwen uit Torhout die al aan de muzikale weg timmeren sinds begin 2012. Drie jaar en vele shows (waaronder de Charlatan in Gent, Het Scharnier in Oudenburg) later pakken deze heren binnenkort uit met hun tweede EP 'The Pleasure Of Being Human', die op 3 mei in de 4AD te Diksmuide wordt voorgesteld.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Masters@Rock
Datum: 
28 en 29 augustus 2015
Locatie: 
Torhout

Reservatie:

Meer over