De luisteraars van Studio Brussel hebben "Master Of Puppets" van de Amerikaanse band Metallica naar de eerste plaats gestemd in De Zwaarste Lijst, de lijst met de 66 zwaarste platen van Studio Brussel. Metallica is met zeven nummers in de lijst ook de populairste band in de lijst.

Al voor het achtste jaar op rij stemmen de luisteraars van Studio Brussel hun favoriete zware-gitarenplaten in De Zwaarste Lijst die op paasmaandag wordt uitgezonden. "Master Of Puppets" van Metallica, vorig jaar nog op de tweede plaats, eindigt dit jaar terug bovenaan in de lijst. "Fear Of The Dark" van Iron Maiden pakt het zilver. "Ace Of Spades" van Motörheid stijgt zes plaatsen tegenover vorig jaar en vervolledigt het podium.

"Black Fuel" van Channel Zero, vorig jaar op de eerste plaats, moet dit jaar genoegen nemen met de vierde plaats. Het nummer is wel de hoogst genoteerde Belgische plaat.

Dit is de volledige top tien:

  1. (2) "Master Of Puppets" - Metallica
  2. (5) "Fear Of The Dark" - Iron Maiden
  3. (9) "Ace Of Spades" - Motörhead
  4. (1) "Black Fuel" - Channel Zero
  5. (3) "Chop Suey" - System Of A Down
  6. (5) "One" - Metallica
  7. (7) "Angel Of Death" - Slayer
  8. (13) "Number Of The Beast" - Iron Maiden
  9. (6) "Primo Victoria" - Sabaton
  10. (8) "Schism" - Tool

Met zeven nummers in de top 66 is Metallica de populairste band in De Zwaarste Lijst, gevolgd door Iron Maiden met vijf noteringen en Slipknot met vier nummers. In totaal haalden zes bands van eigen kweek de top 66: Channel Zero, Steak Number Eight, Diablo Blvd, Ostrogoth, Evil Invaders en Dyscordia.

De hoogste nieuwkomer in de lijst is voor Slipknot. "The Devil In I" komt binnen op plaats 26. "Down With The Sickness" (16) is de sterkste stijger. Het nummer van Disturbed stijgt dit jaar 33 plaatsen. "Feuer Frei" van Rammstein (65), "Suck My Energy" van Channel Zero (45) en "Thunderstruck" van AC/DC (40) dalen elk 26 plaatsen en zijn daarmee de sterkste dalers dit jaar.

Alex Agnew presenteerde vandaag van 18 uur tot middernacht De Zwaarste Lijst op Studio Brussel.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: