De luisteraars van Studio Brussel hebben "Master Of Puppets" van Metallica voor het vierde jaar op rij naar de eerste plaats gestemd in De Zwaarste Lijst, de hoogmis van de metal op Studio Brussel. De band is al voor de negende keer niet van de troon te stoten. Op nummer twee staat Iron Maidenmet "Fear Of The Dark". Nieuw in de top drie is Tool met "Schism".

De Zwaarste Lijst werd vandaag van 13.00 tot 20.00 uur uitgezonden op Studio Brussel. Presentatoren van dienst waren dit jaar Fleddy Melculy en Sofie Engelen. Zij trokken hun origineelste bandshirt aan en kropen voor het eerst samen achter de microfoon.

Metallica blijft met 6 noteringen heer en meester van De Zwaarste Lijst. Ze worden op de voet gevolgd door Iron Maiden (5 noteringen) en Rammstein en Slipknot (4 noteringen).

Hoogste nieuwkomer is "A Solitary Reign" van Amenra. Daarmee staat de Belgische band voor het eerst met 2 nummers in de lijst. Hoogste Belg in de lijst is Channel Zero op de vierde plaats met "Black Fuel". In totaal staan er 8 Belgische artiesten in de lijst.

Top tien

  1. "Master Of Puppets" - Metallica
  2. "Fear Of The Dark" - Iron Maiden
  3. "Schism" - Tool
  4. "Black Fuel" - Channel Zero
  5. "Chop Suey" - System Of A Down
  6. "One" - Metallica
  7. "Ace Of Spades" - Motörhead
  8. "Killing In The Name" - Rage Against The Machine
  9. "Raining Blood" - Slayer
  10. "Angel Of Death" - Slayer

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: