Sinds het begin van de jaren ’90 is Massive Attack de ultieme vaandeldrager van uitdagende muziek. Vorig jaar lieten ze in Luik (Les Ardentes), Brugge (Cactusfestival) en Brussel (Ancienne Belgique) een verpletterende indruk achter met weinig voor de hand liggende muziek. De enscenering (teksten in lokale taal op de lichtkrant), indrukwekkende gasten (Horace Andy, Deborah Miller en Martina Topley-Bird), politieke thema’s, bezwerende ritmes en apocalyptische sfeer, zorgden voor een onvergetelijke ervaring. Niemand kan de wereld aantrekkelijker een geweten schoppen dan 3D en Daddy G.

  • “Voor wie er aan mocht twijfelen: het mag vier jaar geleden zijn dat er met 'Heligoland' nog vers voer bij de platenboer te vinden was, live overtreft Massive Attack nog steeds alle stoutste verwachtingen.” (De Standaard, *****)
  • “Het resultaat was verpletterend, intens en onvergetelijk.” (De Morgen, ****1/2)

Bij Massive Attack oversteeg de kwaliteit steeds de kwantiteit. Hun debuut ‘Blue Lines’ ontketende in 1991 met de singles ‘Unfinished Sympathy’ en ‘Safe from Harm’ een revolutie in de populaire muziek en betekende de geboorte van een genre dat (even) later als “triphop” omschreven zou worden. De opvolgers ‘Protection’, ‘Mezzanine’ en ‘100th Window’ hadden elk hun unieke identiteit en bevatten intrigerende parels die in 2006 op ‘Collected’ verzameld werden. In 2010 volgde ‘Heligoland’. De 10 broeierige nummers werden zeer warm onthaald door pers en publiek .

In afwachting van een nieuwe release, doen ze wat ze het best kunnen: live optreden. Paleis 12 zal na 10 februari nooit meer dezelfde zijn!

Als voorprogramma neemt Massive Attack Young Fathers mee. Met hun alternatieve hiphopplaat ‘DEAD’ kaapten ze in 2014 de prestigieuze Mercury Prize weg, voor de ogen van Damon Albarn en FKA Twigs. Afgelopen zomer liet het trio uit Edinburgh op Dour alvast een voorsmaakje van hun nieuwe album ‘White Men Are Black Men Too’ horen. Het klinkt ruwer en meer melodieus, en zo biedt Young Fathers de perfecte aanvulling op deze bezwerende concertavond.

Tickets zijn te koop vanaf vrijdag 9 oktober om 10u via www.ticketmaster.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Massive Attack
Datum: 
12 februari 2016
Locatie: 
Paleis 12, Brussels Expo

Reservatie:

Meer over