"Bekijk nu de video in avant-première HIER
De video staat onder embargo tot 30 september, gelieve dit embargo te respecteren"

Zangeres en songwriter Nina Sampermans (Ravvel, Hooverphonic, Gjon's Tears), gitarist Sebastian Leye (Portland, Delv!s, IBE, Noémie Wolfs, Slow Pilot, Noa Lee) en bassist Boris van Overschee (Portland, Delv!s, Noa Lee, Okon) werkten al bijna tien jaar naast elkaar in verschillende bands voordat ze besloten een eigen project op te zetten.

Maru Maru werd geboren uit hun gemeenschappelijke liefde voor atmosferische verhalen, beklijvende melodieën en het lo-fi geluid van tapemachines tijdens de eerste lockdown van 2020. De Antwerps/Leuvense band nam hun eerste single 'The Conversation’ op in een hutje in de Belgische Ardennen, begraven onder gitaren en opname apparatuur terwijl het buiten niet ophield met regenen. De uitgesproken sfeer van het instrumentale vormt een perfecte basis voor Nina's melancholische teksten en maakte de weg vrij voor Maru Maru's lo-fi folkgeluid als band...

Met deze single krijg je een eerste blik op hun debuut EP die begin 2023 uitkomt. "I've got a habit of dreaming of things that I have never dreamt before" zingt Nina, wat duidt op een introspectieve reis over het bewaken van persoonlijke grenzen en het verkennen van vrijheid. Geïnspireerd door Adrianne Lenker, Bert Jansch, Bibio en Joni Mitchell is Maru Maru een sterke nieuwkomer in het folkgenre.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over