Dit icoon van de Franse electro heeft geen introductie meer nodig. Martin Solveig rijgt al sinds 2002 en vanaf zijn debuut ‘Sur La Terre’ de hits aan elkaar. Een stevig snuifje humor, nonchalance en zelfrelativering bombarderen hem snel tot een essentieel figuur in de Ed Banger-stal (Justice, Mr. Oizo). Als songschrijver, composer, zanger en producer is hij actief op alle fronten en stapelt hij schijnbaar moeiteloos succes na succes op. “Madan”, “Jealousy”, “Rejection”, “Hello”, “Big In Japan”, “Intoxicated” en “All Stars” zijn maar enkele van de hits die zijn uitgebreide catalogus kleur geven.

Nu is hij dus terug, en met “My Love” leverde hij al een prachtige voorbode af van zijn langverwachte volgende plaat. Na een aantal optredens op Pukkelpop en Tomorrowland was het nu tijd voor een uitverkochte AB. De start was een aangename verrassing, Martin startte zijn optreden midden in het publiek met het alom bekende “All stars”. De toon was onmiddellijk gezet. Bij het tweede lied ‘The Night Out’ laat Martin zich vergezellen door een gitarist en een drummer. Pas tijdens het vierde lied komt er een dj-tafel alwaar Martin een leuke mix neerzet samen met 2 danseressen van Afrikaanse afkomst.

Solveig heeft wel een band met ons land, zo is Brussel een plaats waar hij veel komt, veel vrienden heeft en de tweede leukste stad is na Parijs. Brussel hoort zeker bij ‘The Places’ where we find us. Als deze plaat start krijgt hij het publiek opnieuw volledig mee. Ook voor ‘My Love’ gaat Martin zich opnieuw in het publiek mengen en vraagt wie er met hem wil meezingen. Nadien volgt nog een leuke DJ set mix en leuke afsluiters met Hello, Do Right en Intoxicated beleefden de fans een leuke avond in de AB. Conclusie: Martin is een top DJ maar als ik hem een tip zou mogen geven: Laat het zingen achterwege Martin en concentreer je als DJ en de interactie met je publiek. Met andere woorden schoenmaker blijf bij je leest.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Martin Solveig
Datum: 
19 maart 2019
Locatie: 
Ancienne Belgique
Meer over