De twee reizigers ontdekken elk op hun manier hoe sterk de Afrikaanse vrouwen zijn. Philippe wordt geconfronteerd met schrijnende verhalen in een dorp voor gevluchte en mishandelde vrouwen, Martin verneemt tijdens een massage het levensverhaal van een alleenstaande moeder. En terwijl Philippe zijn Keniaanse safaridroom in vervulling ziet gaan, wacht er Martin aan de Victoria Watervallen een verrassende ontknoping van het probleem met zijn Zimbabwaanse reisgids...

Fysica op de evenaar
Philippe Geubels wil tijdens de safari van zijn leven graag zo dicht mogelijk bij de dieren komen. Maar de jeep verlaten is volgens de gids te gevaarlijk. Als hij dan toch even de jeep uit mag, blijkt Philippe plots niet meer zo happig om op wandel te gaan. Op de evenaar ontmoet hij een man die een bekende fysicawet demonstreert die enkel en alleen op de evenaar kan getoond worden.

Martin Heylen maakt ondertussen kennis met een van de zeven wereldwonderen en dat laat een diepe indruk na. Daar ontmoet Martin ook de stenen versie van de man die zijn naam ontleende aan dit programma.

Dr. Livingstone, woensdag 2 januari om 21 uur op VIER

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: