De eerste festivaldag van Marktrock Leuven is een succes! Er heerste een gezellige festivalsfeer op de Oude Markt, de optredens vielen in de smaak bij het publiek en de artiesten waren laaiend enthousiast. Al bij al waren de weergoden het festival goed gezind, omstreeks 18u kwamen de eerste zonnestralen tevoorschijn. Gelukkig, want dit was ook het tijdstip waarop de jonge zangeres Billie Leyers het Leuvense stadsfestival officieel mocht aftrappen. Aansluitend waren er vanavond nog optredens van Fixkes, Slongs Dievanongs, Soulsister en een regenachtige, doch stomende DJ-set van Sound of Stereo.

Slongs Dievanongs: “Hoe bangelijk was dees!!! Merci Marktrock Leuven, merci Oude Markt! Leuven you rock!!!!”.

Jan Leyers van Soulsister: “Het is ontzettend leuk om op te treden op de legendarische Oude Markt van Leuven. We gaven met Soulsister zonet ons enige concert van deze zomer, we zijn heel blij dat we dit konden doen op het podium van Marktrock Leuven!”.

Henk Vermeulen van LIVE Entertainment is tevreden: “We moeten daar eerlijk in zijn, Marktrock Leuven heeft de transformatie van een gratis naar betalend festival met glans doorstaan. Er waren vanavond circa 6.000 bezoekers op de Oude Markt. Dat is het aantal waar we op gerekend hadden. We merken ook dat het publiek de smaak te pakken heeft, want voor morgen verwachten we nog meer bezoekers. Wij gaan even genieten van vanavond. Eventjes wellsiwaar, want om 11u staan we weer paraat voor ‘Marktrock for kids’ met Samson & Gert, Piet Piraat, Ghost Rockers en… K3! Want die zijn dus uiteindelijk ook van de partij!”.

Na 'Marktrock for kids’ staan deze artiesten op zaterdag 15 augustus 2015 ’s avonds nog op de affiche: DJ Lady S, Jebroer, Gers Pardoel, Milow en Les Truttes.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over