Inderdaad. Mark Tijsmans gaat weer zingen. En wat nog straffer is, hij was zelfs nooit gestopt!!! Na een aantal jaren vertoeven in de musicalwereld, waar hij zich overigens kostelijk geamuseerd heeft, vond Mark het weer eens tijd om ook onder zijn eigen naam de theaterscènes en festivalpodia te betreden. Vandaar.

Mark zingt gewoon als zichzelf, met een live-band achter zich, en wil een show met humoristische Nederlandstalige popmuziek brengen voor een groot en breed publiek. Veel eigen werk natuurlijk, maar doorweven met versies van bekende Vlaamse popklassiekers, of wie weet zelfs buitenlandse in een vrije en hopelijk zeer betwistbare vertaling. Nooit zomaar een kopie van het origineel, altijd met een persoonlijke toets.

In de theaters krijgt de gesproken humor het accent, op een festivalpodium en in open lucht zal de nadruk meer op de muziek liggen.
Dit alles onder zijn bekende commerciële moto:
‘Een zo groot mogelijke kwaliteit voor een zo groot mogelijk publiek.’ En veel beter nog: ‘Ik meen alles wat ik doe, maar neem het alsjeblief niet te serieus.’

Indien U niet weet wie Mark Tijsmans is, (Wat U natuurlijk is toegestaan…) Mark Tijsmans kan U kennen uit de één-serie ‘Flikken’. Omdat hij daarin al jaren Wilfried Pasmans speelt. Of daarvoor nog uit ‘Thuis’ of ‘Het park’, ook allebei op één. Of omdat hij gastrollen speelde in tal van Vlaamse reeksen, zowel op VTM als op VRT. Misschien kwam daarbij vaak spontaan de gedachte bij U op; ‘Hemel, zit hij daar nu ook weeral in!!!’

U kan hem kennen van zijn rollen in vele Vlaamse Musicals. De twee belangrijkste zijn Benvolio in ‘ROMEO EN JULIA’ (2002-2003), met het titelnummer ‘Koningen’ stond hij samen met Davy Gilles en Dieter Verhaegen wekenlang in de Vlaamse top, en natuurlijk de rol van Harrie in ‘MAMA MIA’ (2006). Voor die laatste kreeg Mark in 2006 een musicalaward.

Mark is de auteur van het zeer succesvolle jeugdboek ‘HET GEHEIM VAN TEVEEL TORENS’ (Manteau) en het eerste deel van zijn ‘WIET WATERLANDERS’ trilogie verschijnt rond April 2007.

meer info: www.allset.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: