De twee markante Rotterdamse muzikanten Mark Lotterman en Harry Merry slaan dit jaar speciaal voor Record Store Day de handen ineen voor de release van een 7" single: “Happy / Been Through Friday”. De release zal op vrijdag 21 april gevierd worden met een feestje in Kopi Soesoe in Rotterdam Katendrecht.

“Happy” is de eerste single afkomstig van "Holland", het nieuwe album van Lotterman, dat in het najaar van 2017 zal verschijnen. Rond "Holland" werkt Lotterman aan een gigantisch project. Hij vraagt kunstenaars, wetenschappers en bijvoorbeeld schoolklassen om een bijdrage te leveren bij een van de liedjes. In het najaar wordt het project afgerond met de release van een CD, een vinyl album, en ook van een boek waar alle bijdragen in te vinden zijn.

“Been Through Friday” is een alternatieve versie van het liedje dat Harry Merry fans zullen kennen van zijn langspeler “Veronika”. De eerder uitgebrachte versie werd met complete band gespeeld; deze versie echter is eerder opgenomen met alleen Harry en zijn keyboard. Harry Merry is al jaren een markante verschijning in de Nederlandse muziekwereld. Hij had zelfs een eigen item bij Man Bijt Hond. Hij is zo'n zeldzame muzikant bij wie het predikaat "origineel" écht op zijn plaats is. Niemand maakt muziek als Harry.

Lotterman en Merry kennen elkaar al jaren. Zij brachten vroeger allebei muziek uit op het fameuze (Rotterdamse)Tocado Records en deelden verschillende keren een affiche. Tot een gezamenlijke release kwam het nooit, tot nu. Het prachtige artwork is gemaakt door Auke Triesschijn en de foto’s zijn gemaakt door Willem de Kam en Daniël Baggerman.

“Happy / Been Through Friday” releasefeestje:

Vrijdag 21 april vanaf 21:00 uur.

Kopi Soesoe in Rotterdam Katendrecht

Met optredens van Mark en Harry. De entree is gratis.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: