Na het overweldigende succes van vorig jaar zijn de verwachtingen voor de metaldag hooggespannen. We zijn dan ook zeer trots om maar liefst DRIE headliners te kunnen aankondigen voor deze editie: shockrocker MARILYN MANSON en zijn geestelijke vader ALICE COOPER én thrashlegende MEGADETH tekenen present op zondag 6 augustus!

En nog meer goed nieuws, want er komt een camping in Lokeren (op 5 min wandelafstand van de Grote Kaai). Meer namen maken we binnenkort bekend. De voorverkoop voor deze dag start meteen via www.lokersefeesten.be, wacht niet te lang om uw tickets te bestellen! Belangrijk: vanaf dit jaar zijn alle ticketprijzen inclusief administratie- en transactiekosten, deze worden dus niet meer apart aangerekend.

De 43e editie van de Lokerse Feesten vindt plaats van vrijdag 4 tot en met zondag 13 augustus 2017. Eerder werden reeds PIXIES, DOE MAAR en ANOUK bekendgemaakt. Meer nieuwe namen en info volgen zeer binnenkort.

Marilyn Manson

In deze barre tijden doet het goed om te weten dat de stem van de Antichrist Superstar nog steeds niet in de kiem werd gesmoord. We hebben het, uiteraard, over Marilyn Manson, de Nosferatu van de rock’n roll, de man die leeft als een kogel die nooit afgestopt wordt. Manson deelt op onze metaldag dan wel het podium met groot voorbeeld Alice Cooper, muzikaal leven de twee helden anno 2017 meer en meer in een ander universum. “The Pale emperor”, Mansons voorlopig laatste plaat, luidt niet alleen een triomfantelijke terugkeer richting voorplan in, maar klinkt vooral veel meer gloomy en atmosferisch dan op het industrieel lawaai dat hij in de jaren 90 opnam. Tekstueel blijft hij vooral het christendom en de rest van de goegemeente fistfucken en wanneer hij er buldergewijs nog eens alles tegenaan gooit (‘Deep six’) kun je je de zweterige lijven en schreeuwende fans die tijdens concerten mee de show stelen zo voor de geest halen. We zijn dus even benieuwd als u wat die nieuwe plaat (“Say 10” – uit in februari!) zal voortbrengen. Qua vorm zit het bij Manson in ieder geval dus wel goed, en sinds hij meespeelt in onze favoriete TV-reeks (‘Sons of anarchy’) kan hij al helemààl niks meer verkeerd doen. Voor de rest is het vooral bloederig watertanden door de gedachte dat we in het anders zo vredige Lokeren naar zwavel en verslaving ruikende classics als ‘The Beautiful people’, ‘The Dope show’ of ‘Irresponsible hate anthem’ zullen meemaken. Zin om jezelf ook te verbranden aan het heilige vuur van Manson, op zondag 6 augustus? Wel, toevallig kan dat! Tickets voor dit evenement zijn vanaf heden immers verkrijgbaar via onze website. Niet twijfelen, dit wordt een avond vol magie, maniakale rock’n roll en tekstueel vergif. Dit wordt een avond voor de eindejaarslijstjes, die in december 2017 her en der zullen gepubliceerd worden.

Alice Cooper

Laat ons een boa constrictor een boa constrictor noemen: de Man met de Zeis heeft de laatste jaren al te lelijk mogen huishouden in rock’n roll-middens. Alsof de Allerhoogste zijn positie zag wankelen en snel enkele concurrerende goden als Bowie of Lemmy had uit te schakelen. Schrik voor de volgende drastische uitschakeling door de Man, die met de zeis, is dat dan de reden dat we nog steeds zo vaak naar “Love it to death” (1971), “Killer” (1971), “Billion dollar babies” (1973) of “Trash” (1989), lukraak een paar van de klassiekers van Alice Cooper, luisteren? Het zijn ijkpunten, meneer, platen die je met geen guillotine kapot krijgt. En dan die singles (‘School’s out’, ‘Elected’, ‘Hello hurray’, ‘No more Mr. Nice guy’, ‘I’m eighteen’, ‘How you gonna see me now’, ‘Poison’, …), hadden we die al vermeld? Nog een geluk dat kippenvel geen pijn doet of we konden er niet naar luisteren zonder een doos Dafalgan bij de hand. Het uitstekende nieuws is dat Alice Cooper voor de derde keer een tussenstop houdt in 9160 Lokeren, niet toevallig in de eerste week van augustus! Om nog meer te verklappen: de man komt niet alleen u en de andere bands van onze metaldag tonen hoe je een spectaculaire liveshow wel degelijk kunt vullen met briljante songs, hij is dit jaar de voornaamste levende legende die u bij ons te zien zal krijgen. Het is aan u om een kaartje te kopen om de festiviteiten van die dag in levende lijve mee te maken, wij sturen ondertussen wel een fax naar de Man met de Zeis, met de nadrukkelijke vraag dat hij de komende jaren met zijn magere fikken een andere bevolkingsgroep dan de legendarische rockers gaat lastigvallen.

Megadeth

Wanneer thrashmetal ooit z'n eigen Mount Rushmore krijgt zullen niet alleen de koppen van Hetfield, Araya en Scott Ian in een of andere rotsblok worden gebeiteld, maar uiteraard ook die van Dave Mustaine. Mustaine, the smartest man in metal, kent u als frontman van het ondertussen legendarische Megadeth. En dat Megadeth is dus, om in de natuursteensfeer te blijven, een onbetwiste rots in de branding van de Amerikaanse rock'n roll. Net als het ook al aangekondigde Marilyn Manson geniet Megadeth van herwonnen succes, dankzij recente triomftochten "Super collider" (2013) en vooral "Dystopia" (2016). Met name die laatste is een wonderbaarlijke retour en grande forme; Mustaine gromt als vanouds en laat via schuimbekkende songs als 'The Threat is real', 'Conquer or die' of punkcover 'Foreign policy' weten wat hij vindt van de recente ontwikkelingen in de wereld. Combineer dit met spectaculair gitaarwerk - Mustaine is en blijft de riffmeister - en 's mans aangeboren durf om te experimenteren en je krijgt misschien wel dé thrashplaat van 2016. En met dit meesterwerk, met een quasi volledig nieuwe line-up en met herwonnen zelfvertrouwen komt Megadeth een dik uur lang nog maar eens bewijzen wie het genre heeft uitgevonden. Hij hoeft zichzelf daarvoor niet op de borst te kloppen, klassiekers als 'Holy wars ... the punishment due' (Yes!), 'Symphony of destruction' (Yes, met twee uitroepingstekens!!) 'In my darkest hour' (nog yesser!) of 'Peace sells' (de luidste Yes!! van allemaal) doen dat immers voor hem. Thrashmetal is een genre dat geen stilte verdraagt, deze show zal integendeel gespeeld worden aan een volume dat de steentjes op onze Grote Kaai zal splijten, terwijl de dubbele bassdrums zonder twijfel breuken zullen veroorzaken in de dijken van de nabijkronkelende Durme. Maar zo hebt u het graag, zo hebt u het zelfs al jaren graag want fans van Megadeth zijn trouwer dan Beavis aan Butthead en we zijn er rotsvast van overtuigd dat u weer met duizenden tegelijk jullie nekwervels aan flarden zullen staan headbangen. Op zondag 6 augustus gaat de achtste editie van onze metaldag door en nummer drie van The Big Four kunnen we eindelijk aanvinken op onze wishlist. Zouden we volgend jaar nummer vier eens niet proberen bellen ....

Over de Lokerse Feesten

De 43e editie van de Lokerse Feesten vindt plaats van vrijdag 4 tot en met zondag 13 augustus 2017. Na een zeer succesvolle 2016 editie gaan we ook nu weer voor een eclectische mix van metal en hard(e) rock over dance, roots en urban tot pure pop. Dat is wat dit stadsfestival reeds meer dan 40 jaar (sinds 1975!) zo uniek en gesmaakt maakt voor een heel verscheiden publiek.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Lokerse Feesten
Datum: 
4 - 13 augustus 2017
Locatie: 
Grote Kaai, Lokeren

Reservatie:

Meer over