“Marcus King was alles wat bluesrock anno 2022 op een festival als Rock Werchter kan, moet en mag zijn,” schreef Humo afgelopen zomer nog. Twee maand na het schitterende concert in The Barn heeft de 26-jarige Amerikaanse artiest een nieuw album onder de arm en kondigt hij een nieuwe passage in ons land aan. Marcus King brengt ‘Young Blood’ op zaterdag 18 maart 2023 naar De Roma in Antwerpen.

Dat Marcus King een muzikaal leven zou leiden, stond al bij zijn geboorte in de sterren geschreven. Hij groeide op als zoon van bluesmuzikant Marvin King en al op zijn achtste stond hij aan diens zijde op het podium, in het gezelschap van ook zijn nonkels en zijn opa. Hij is nog in zijn tienerjaren wanneer hij zijn eigen band opricht. The Marcus King Band is een verbond van langharige youngsters die soulvolle rock’n’roll spelen. Ze leggen samen duizenden kilometers af met een aanstekelijke en dynamische liveshow. In 2019 kondigt Marcus een soloplaat aan. Hij slaat daarvoor de handen in elkaar met niemand minder dan Dan Auerbach van The Black Keys. ‘El Dorado’ verschijnt vroeg in 2020 en wordt op niets dan lovende commentaren onthaald. Het album sleept zelfs een GRAMMY® Award nominatie in de wacht voor ‘Best Americana Album’. Marcus’ naamsbekendheid groeit en hij mag met zijn warme bluesrock het voorprogramma verzorgen van artiesten als Chris Stapleton, Greta Van Fleet en Nathaniel Rateliff. In 2022 begint hij aan een opvolger. Hij schrijft puur op gevoel en zijn muziek komt recht uit het hart. Het resultaat is ‘Young Blood’. Een parel die opnieuw geproducet werd door Dan Auerbach.

Tickets voor het concert in De Roma zijn beschikbaar vanaf vrijdag 16 september om 10u via livenation.be en deroma.be aan €26 en €24 inclusief servicekosten.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: