Marco Borsato springt voor de eerste keer deze zomer het podium op en dat bleek meteen een knaller van formaat te zijn!

Het was het eerste optreden van deze zomer voor Marco Borsato en voor een uitgelaten publiek kon er weinig fout gaan. Meer dan tevreden waren ze met zijn komst in het sfeervolle Tienen. Een performance van formaat opende het laatste concert van deze editie Suikerrock. Het begin was opwarmen en het publiek charmeren om nadien de mix klassiekers in te zetten met o.a. “je hoeft niet naar huis vannacht”. Tienen ging alleszins nog niet snel naar huis en het ene na andere handenklappend concert vanuit het publiek werd ingezet. Hij heeft het nog; de charme en levenslust om hele pleinen te doen genieten. De ultieme klassieker ‘zij’ brengt het publiek terug naar het begin van zijn rijkelijke carrière.

Een half podium aan gitaristen, blaasmuzikanten, drummers en backing vocals ondersteunen de schitterende Marco voor het volledige anderhalf uur. Neem daar nog de kennis van het publiek bij en je hebt de perfecte cocktail voor een geslaagde zondagavond!

Na een resem klassiekers volgt er dé nieuwe danshit van de zomer ‘Hoe het danst’. Zijn backing vocal blijkt een perfecte Davina Michelle 2.0 te zijn en zet samen met Marco het plein nog maar eens in vuur en vlam. Kort daarop verandert de drumster in een vrouwelijke Ali-B in ‘wat zou je doen’? om een feilloze rap neer te zetten. Welverdiend applaus voor haar! De lijst singles ging verder met ‘ik leef niet meer voor jou’ en een microfoon was haast onnodig aangezien de Grote Markt de lead nam. Ze schreeuwden erop los en maakten duidelijk dat het nog lang geen tijd was om naar bed te keren. Marco Borsato antwoordde met een feilloze ‘Rood’ als slotnummer en kreeg het volledige publiek aan het dansen.

‘Afscheid nemen bestaat niet’ had de eer om het eerste bis-nummer te zijn en talloze lichtjes gingen de lucht in. Voor een laatste keer deze zondagavond toonde hij zijn talent aan de Grote Markt. Mensen verwarmden zich aan elkaar, witte lichten gaven Marco een onoverwinnelijk imago en de hele Markt was het erover eens: afscheid nemen van Marco bestaat pas echt niet. De avond werd pas echt afgesloten met ‘Binnen’ en liet de Grote Markt volledig voldaan achter.

Wie Marco Borsato deze zomer nog aan het werk wil zien, kan vrijdagavond naar de Lokerse Feesten trekken.

Tekst: Margot Gysbrechts

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over