Vanavond spelen de Rode Duivels tegen Rusland. Een kolkend Stationsplein zal in Roeselare onze spelers naar de overwinning schreeuwen. Na de wedstrijd ontvangt Marcel onder meer Olga Zelenko om de wedstrijd samen te analyseren. De dag ervoor stapte de Kortrijkse burgemeester Vincent Van Quickenborne in het huwelijksbootje. Heeft hij als Q eindelijk zijn wilde haren verloren? En hoe was het feest? Radiopresentator en muzikant Jan Hautekiet begint aan zijn laatste week Hautekiet op Radio 1. Samen met Marcel broedt hij alvast op een muzikale verassing op het Stationsplein. Auteur en F1-liefhebber Peter Terrin schreef de roman Monte Carlo, een verhaal over heldendom tegen achtergrond van de Formule 1. Op dag dat de Grote Prijs van Oostenrijk wordt gereden, ontvangt Marcel hem voor een gesprek over het boek, zijn passie voor F1 en Michael Schumacher. Muziek is er op zondag van School is Cool, zij brengen hun nieuwe single Envelop Me.

Maandag 23 juni

De dag na België-Rusland bespreekt onze huisanalist Patrick Le Duc op geheel eigen wijze de wedstrijd van gisteren. Als jeugdtrainer van de nationale ploeg heeft hij al onze huidige sterren zien passeren. Hij kent ze door en door, van toen onze duivels nog duiveltjes waren. Een opvallende gast op het stationsplein die week in Roeselare zal de Torvosaurus zijn. De Belgische paleontoloog Christophe Hendricks die deze nieuwe dinosaurus heeft gedetermineerd, wijdt Marcel in in de wonder wereld van de dino’s. En op maandag een muzikale afsluiter van formaat: The Kooks. De Britse band speelde in het verleden de Europese festivals al meermaals plat en dat zal het Stationsplein in Roeselare op maandag ook geweten hebben.

Dinsdag 24 juni

Ian Thomas is een fenomeen. Niet alleen in Vlaanderen, ook in de VS probeert de jonge zanger een gooi te doen naar muzikale roem. Hoe hij aan de weg timmert vertelt hij aan tafel bij Marcel. En hij zingt het nummer Slow Down.

Woensdag 25 juni

Luc Steeno staat komend weekend op de Mega Schlagerparade tijdens de bekende Batjes in Roeselare. Maar eerst blikt hij samen met Marcel terug op vijfentwintig jaar carrière als artiest en vieren ze zijn vijftigste verjaardag. Geena Lisa gaat naar zomerse gewoonte weer op tournee door Vlaanderen met Vlaanderen Muziekland. Ook herdenken we met haar Yasmine, van wie we vijf jaar geleden afscheid moesten nemen. Drumspirit is een West-Vlaams percussiegezelschap dat al meermaals Belgisch en Europees Kampioen werd. Op woensdag tonen ze in Roeselare hun kunstjes met een speciaal stuk ter herdenking van WOI. De jarige Luc Steeno brengt Laura Lynn mee om deze Hotel M af te sluiten.

Donderdag 26 juni

Op donderdag spelen de Belgen hun derde wedstrijd op het WK. Voetbalfan Kamagurka tekent iedere dag cartoons voor de krant. Samen met Siska Schoeters, die vrijdag haar laatste ochtend op Studio Brussel presenteert voor ze op vakantie gaat, vieren ze hopelijk de groepswinst van België. Die Verdammte Spielerei is een geschift wandelorkest dat met heel veel plezier Hotel M zal binnenwandelen en op donderdag sluit Reena Riot het hotel in Roeselare. De jonge Vlaamse band treedt de dag er na op tijdens Bowie-sessie voor Radio 1.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: