Naar aanleiding van de twintigste verjaardag van hun befaamde vierde album 'Everything Must Go', onthullen Manic Street Preachers een reeks nieuwe tourdata! Samen met een groots opgezette tournee doorheen Engeland, kondigt de band ook zijn terugkeer naar het Europese vasteland aan. Daarbij vergeten ze ook ons land niet, waar ze op 1 mei een onvergetelijk en tweedelig concert zullen geven in de Ancienne Belgique. De eerste helft van de show staat geheel in het teken van de mythische plaat. In deel twee komen zowel onuitgegeven pareltjes, hun grootste hits en enkele nieuwe nummers aan bod.

Na de immens positieve reacties op hun twaalfde studioalbum 'Futurology' (2014) – nauwelijks een jaar na de release van voorganger 'Rewind The Film' – ging de groep door een intens creatieve fase. Tegelijk vierden ze ook de twintigste verjaardag van hun derde plaat 'The Holy Bible'. Het unanieme succes van de verrassende tournee die daaruit voortkwam, smaakte naar meer: ook hun vierde langspeler 'Everything Must Go' krijgt een passende verjaardagstournee!

De plaat was in 1996 de eerste internationale voltreffer voor Manic Street Preachers. Met een driedubbele platina bekroning in thuisland Engeland, ruim een miljoen verkochte exemplaren, en een aanzienlijk aantal Brit Awards tot gevolg! Ze vertrokken op een erg gesmaakte wereldtournee met dit album, waarop onder meer de onnavolgbare singles "A Design For Life", "Kevin Carter", "Australia" en "Everything Must Go" te vinden zijn. Met uitzondering van deze laatste hit, die doorheen de jaren een vaste waarde bleef in hun setlists, kwamen veel songs uit het iconische album na 1996 echter niet meer op het podium aan bod. Het belooft dus een uitzonderlijk concert te worden!

Manic Street Prachers is klaar voor een licht ontvlambare show op de planken van de AB, op zondag 1 mei! De ticketverkoop start op donderdag 28 januari om 11u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Manic Street Preachers
Datum: 
1 mei 2016
Locatie: 
Ancienne Belgique, Brussel
Meer over