Op zondag 4 mei komt TDE rapper en Kendrick Lamar-protegé ScHoolboy Q naar Trix in Antwerpen om zijn nieuwe album 'Oxymoron' aan het Belgische publiek voor te stelen. De kaartverkoop voor dit concert start op maandag 3 februari om 11.00 uur via Trixonline.be.

ScHoolboy Q is het levende bewijs dat de aanhouder wint: nadat ie maar liefst drie jaar had gewacht met de release van zijn eerste mixtape Schoolboy Turned Hustla (2009), betekende het wel meteen zijn sleutel tot het grote succes. De tape kwam namelijk terecht bij niemand minder dan Kendrick Lamar en vrijwel direct werd ScHoolboy ingelijfd voor Black Hippy. Het hiphopcollectief uit Los Angeles, waar ook Kendrick Lamar, Ab-Soul en Jay Rock deel van uit maken, bracht een unieke, rauwe en energieke hiphop-sound die al enige tijd niet meer de boventoon voerde binnen de urban scene. Terwijl Black Hippy furore maakte op onder andere het SXSW festival, tekende ScHoolboy bij het label Top Dawg Entertainment (TDE) om aan een solocarrière te werken en bracht in 2011 zijn debuut 'Setbacks' uit, dat met veel enthousiasme werd ontvangen door zowel de media als de fans.

De opvolger 'Habits & Contradictions' uit 2012 lanceerde ScHoolboy Q tot één van de meest veelbelovende talenten binnen de urban scene. Zijn creatieve flows, snedige raps, vette beats single én de clubbanger 'Hands on the Wheel feat. A$AP Rocky' maakten van 'Habits & Contradictions' een groot succes.

Vooruitlopend op de release van zijn major label debuut 'Oymoron' (op 25 februari via Interscope Records/Universal Music), heeft ScHoolboy Q de nummers 'Collards Green ft. Kendrick Lamar' en 'Man Of The Year' (ook te horen op de game NBA Live 2014) uitgebracht. Als extra voorproefje van de langspeler dropte hij vorige week geheel onverwacht de track 'Break the Bank', geproduceerd door The Alchemist, wat fans en pers vooral naar nog meer doet verlangen. De release van 'Oxymoron' wordt dan ook niet voor niets al een tijd "one of the most anticipated albums of 2014" genoemd!

ScHoolboy Q brengt TDE maatje Isaiah Rashad mee als direct support. Redenen genoeg om op 4 mei naar de Trix te komen!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Schoolboy Q
Datum: 
4 mei 2014
Locatie: 
Trix Club, Antwerpen

Reservatie:

Meer over