Diplo (aka Wesley Pentz) en zijn bende zetten alle zalen in vuur en vlam! Met een masssa hits en indrukwekkende shows is Major Lazer de voorbije jaren uitgegroeid tot een internationaal boegbeeld, dat steeds verrassend uit de hoek weet te komen. Als bewijs zette Major Lazer afgelopen weekend in de nacht van zaterdag op zondag nog een guerrilla-operatie van formaat neer in ons land. De band deed in één avond drie clubs in Luik, Brussel en Gent ontploffen met een onvergetelijke ervaring voor de fans.

Producer Diplo, het brein achter Major Lazer, bracht zijn eerste album uit in 2009. 'Guns Don't Kill People... Lazers Do' was het begin van zijn veroveringstocht doorheen de hele wereld. Tussen 2009 en 2011 speelde Major Lazer overal uitverkochte zalen plat, en kregen ze elk publiek aan het dansen op de grootste festivals ter wereld. Diplo is ondertussen de koploper in de heropleving van de dancehall, stapelt de mooiste samenwerkingen op (met Beyoncé, om er maar eentje te noemen) en lanceert zijn tweede album in 2013. 'Free The Universe' (opgenomen met onder meer Bruno Mars, Wyclef Jean, Vampire Weekend en Shaggy) maakt van hem een van dé producers van het moment. De successingles "Get Free", "Watch Out For This" en "Jah No Partial", maar ook nu al legendarische shows op Pukkelpop en Rock Werchter 2013 vergroten de enorme faam en reputatie van Major Lazer nog. Met een grenzeloze nieuwsgierigheid en zijn unieke talent om muzikale tradities te omarmen, slaagt Diplo erin om de perfecte mix te vinden tussen mainstream en underground. Gelauwerd door zowel kenners (met een Grammy-nominatie), en op handen gedragen door het grote publiek, haalt Major Lazer vandaag de krantenkoppen met een derde plaat, die in juni verschijnt, een internationale zaaltournee dit najaar, en enkele zorgvuldig gekozen festivalshows (waaronder Pukkelpop)!

"Lean On", de eerste single uit 'Peace is the Mission', is alvast een succesnummer op elke dansvloer die naam waardig, en de lijst indrukwekkende samenwerkingen die het album telt, is duizelingwekkend: van Ellie Goulding, over Pusha T en MØ, tot 2 Chainz en DJ Snake... Met dit nieuwe album onder de arm, en gewapend met een resem megahits onder de arm, houdt Major Lazer opnieuw halt in ons land, voor een langverwachte show in Paleis 12 van de Brussels Expo, op vrijdag 2 oktober! Op uw plaatsen...

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Major Lazer
Datum: 
Vrijdag 2 oktober 2015
Locatie: 
Paleis 12, Brussels Expo

Reservatie:

Meer over