Nadat ze recent haar sold out Europese tournee en een US tour als support act voor Ella Mai afrondde, onthult rijzende popster Mahalia met veel enthousiasme de release van haar langverwachte debuutalbum ‘Love & Compromise’. De plaat komt wereldwijd uit op 6 september en zaal onder meer haar twee hitsingles ‘I Wish I Missed My Ex’ en ‘Do Not Disturb’ bevatten.

13 was ze toen ze getekend werd als artieste. Nu, acht jaar later, plukt Mahalia met ‘Love & Compromise’ de vruchten van haar reis en ontwikkeling doorheen die jaren. Op haar debuutplaat verwikkelt haar speelse, aanstekelijke geest zich met haar jeugdige charisma, unieke storytelling, en zelfbewustzijn – eigenschappen waarmee Mahalia zich onderscheidt en die van haar één van de meest geliefde opkomende Britse sterren maakt.

Onder andere Sounwave (Kendrick, St. Vincent, Schoolboy Q), DJ Dahi (Drake, Pusha T), Pop Wansel (Ariana Grande, Alessia Cara) en Maths Time Joy werkten mee aan ‘Love & Compromise’. Producer Felix Joseph hielp de perfecte tonen te creëren achter de stem van Mahalia, met als resultaat een album dat is voorbestemd om een klassieker te worden.

2018 was een fenomenaal jaar voor Mahalia: ze behaalde de eerste plaats op de ‘One To Watch’lijst van YouTube en werd niet veel later als enige muzikante in éénzelfde jaar getipt voor de zowel de BRIT’s Critics Choice Award als de BBC Sound Poll. De Britse vond het success dankzij opwindende, onverbloemde nummers als haar debuutsingle ‘Sober’, gevolgd door ‘I Wish I Missed My Ex’ en de huidige hitsingle ‘Do Not Disturb’.

De featurings op het album blijven voorlopig nog geheim. In afwachting van de release kan je Mahalia live aan het werk zien op Rock Werchter waar zij, na een uitverkochte AB show eerder dit jaar, op zondag 30 juni het beste van zichzelf zal geven.

TRACKLISTING
1. Hide Out
2. I Wish I Missed My Ex
3. Simmer
4. Good Company
5. What Am I
6. Regular People
7. Karma
8. He’s Mine
9. What You did
10. Do Not Disturb
11. Richie
12. Consistency
13. Square 1

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer informatie
Meer over