Bazaar is toe aan zijn vierde editie. Magnus, Blaudzun, Mon-o-Phone, Dry The River en Tout Va Bien prijken op de affiche. Het fijne minifestival gaat deze keer voor een eclectische mix van bombastische songs, melodische pop en strakke beats op 10 april in de Arenberg.

Magnus

Magnus is helemaal terug van weggeweest. De langverwachte plaat Where Neon Goes To Die werd warm onthaald in de pers dankzij de indrukwekkende lijst met gastbijdrages van o.a. Tom Smith (Editors), David Eugene Edwards (16 Horsepower, Wovenhand), Selah Sue en Tim Vanhamel. Gooi die unieke stemmen samen met een ingenieuze mix van beats, groove en songs en je hebt het recept voor een avondje non-stop dancing!

Blaudzun

Blaudzun, het alter ego van Johannes Sigmond, brak in 2012 definitief door met zijn derde album Heavy Flowers. Daarna volgen twee succesvolle jaren met uitverkochte clubtournees in Nederland en België en festivals in zowel Europa als Amerika. Op Promises Of No Man's Land laat de multi-instrumentalist een dynamischer geluid horen dan voorheen. Een geluid dat naast zijn karakteristieke stem meer en meer bepaald wordt door bombastische drums, elektrische gitaren en analoge synthesizers.

Mon-o-phone

Mon-o-Phone, het creatieve duo uit Zonhoven, heeft enige tijd gezocht naar een nieuwe sound: melodieuzer, donkerder en zelfs een beetje exotisch. Op Escapism nemen ze je mee in hun fantasiewereld en trekken ze de kaart van de zwoele pop à la Fever Ray en Beach House. Heerlijk mystieke en sensuele songs, geboren uit tribale ritmes en vernuftige klanktapijten.

Dry The River

De folkrockers van Dry the River zien er op eerste gezicht wat woest uit, maar dat is niet vreemd; alle leden speelden voordien in punk- en hardcore bands. Ze ruilden het hardere werk echter in voor een unieke portie indie folk. Live optredens beginnen met prachtige, intieme zanglijnen die onder je huid kruipen en monden uit in intense gitaarerupties. Emotionele folk meets rock met een ruig kantje is het eindresultaat. De Britse band past in het straatje van Fleet Foxes en Fanfarlo, maar dan wel gespeeld met de vurigheid van Frank Turner en The Gaslight Anthem.

Tout Va Bien

Tout Va Bien schopte het tot een van de winnaars uit de Nieuwe Lichting 2013 van Studio Brussel. Gewapend met een piano en een stem die door vlees en bloed snijdt, maakt hij zich op voor het jaar van zijn grote doorbraak. De jonge singer-songwriter maakte een beklijvende cover van If You Go Away van Jacques Brel en brengt dit voorjaar zijn debuutplaat uit. Eentje om in de gaten te houden!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
minifestival Bazaar
Datum: 
10 april 2015
Locatie: 
Arenbergschouwburg, Antwerpen

Reservatie:

Meer over