Na een succesvolle en uitverkochte introductie vorig jaar in Antwerpen met zo’n 35.000 bezoekers zal De Grote Schijn haar magie dit najaar voor het eerst naar Nederland brengen. Het Kralingse Bos in Rotterdam vormt tijdens de herfstvakantie van vrijdag 18 t/m zondag 27 oktober het natuurlijke decor voor een bijzondere wandeltocht door het donker, waarbij alle zintuigen worden geprikkeld.

Door middel van licht, geluid en geuren gaan ogen, oren en neuzen op avontuur. Er zijn geen sprookjeswezens of boze tovenaars die hun magie verspreiden en zo het bos tot leven wekken, alles komt voort uit een sterk staaltje techniek.

Muziek van Eric Vloeimans
Nederlands bekendste trompettist Eric Vloeimans componeert speciaal voor De Grote Schijn een muziekstuk dat te horen zal zijn op een hoogtepunt tijdens de spectaculaire avondwandeling door het Kralingse Bos. Al vanaf begin de jaren 90 boekt hij successen met een hele reeks verschillende ensembles en uiteenlopende projecten, zoals zijn akoestische jazztrio Fugimundi, zijn electrische band Gatecrash en zijn samenwerkingen met zowel klassieke orkesten als grote jazz en popnamen. De muzikant die zelf op een steenworp afstand woont van het geliefde Rotterdamse stadspark, brengt er niet alleen veel tijd door, hij laat zich er ook door inspireren;

"Mijn hart reikt uit naar de bomen, die de stad zo mooi en gezond maken, hun energie aan ons geven. Het is me een eer een stuk voor ze te mogen schrijven." - Eric Vloeimans

Meer over De Grote Schijn
Alsof het bos bevangen is door echte toverkracht wacht achter elke struik een nieuwe verrassing. Bomen lijken tot leven te komen, paddenstoelen zijn weggeplukt uit een sprookje en krijgen een lichtgevende gloed terwijl stromend water opeens van richting verandert. De schoonheid van de natuur speelt de hoofdrol in een bijzonder audiovisueel spektakel en het bos wordt gebruikt als natuurlijk decor. Indrukwekkende en innoverende snufjes zorgen voor de ene mysterieuze verrassing na de andere, een belevenis voor jong en oud.

De Grote Schijn wordt geproduceerd door La Tilia in samenwerking met MOJO. Technisch producent is Mundomatic, het collectief rond producer, technisch en creatief brein Piet Winten.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: