Maestro Ennio Morrione viert vandaag zijn 90ste verjaardag. De legendarische Italiaanse filmcomponist, die de muziek schreef voor verschillende iconische films zoals 'Once Upon a Time in the West', 'Once Upon a Time in America', 'The Untouchables', 'Cinema Paradiso' en 'The Mission', is al sinds 2016 aan het touren met zijn '60 Years of Music' wereldtour. De tournee maakt zich nu klaar voor de laatste ronde concerten doorheen Europa. In het kader van die tournee zal Ennio Morricone op 24 november optreden voor een uitverkocht Paleis 12 in Brussel. Door de grote vraag naar tickets werd er een extra concert toegevoegd aan zijn succesvolle afscheidstournee op 13 februari 2019 in Sportpaleis Antwerpen. De concertreeks kende wereldwijd al uitvoeringen in uitverkochte concertzalen en kreeg staande ovaties en lovende recensies in de media.

"Tijdens deze tour zal ik een compleet nieuw programma uitvoeren met nieuwe hoogtepunten. Natuurlijk zullen er altijd de klassiekers zijn zoals die ik voor de Sergio Leone-films heb mogen maken en The Mission. Maar over de breedte genomen zal de ervaring deze keer anders zijn. Zo ga ik muziek laten horen die ik heb gemaakt voor de films van Quentin Tarantino en werken van Leone die ik nog niet eerder heb laten horen." Ennio Morricone

Samen met een 200-koppig symfonisch orkest en indrukwekkend koor zal de 90-jarige maestro in het Sportpaleis een persoonlijke 'Best of’ uit zijn carrière brengen. Morricone componeerde de soundtracks voor meer dan 500 films en series. Een aantal van die composities zijn een onderdeel van het collectief geheugen geworden. Bekendste voorbeelden zijn 'The Good, the Bad and the Ugly’, 'For a Few Dollars More’, 'Once Upon a Time in the West’ en 'The Mission’.

Morricone won een Oscar voor beste originele muziek voor de muziek van The Hateful Eight, een film van Quentin Tarantino. Verder heeft hij o.a. drie Golden Globes, een Grammy Award, zes BAFTA's, twee European Film Awards, de Gouden Leeuw van Venetië en de Polar Music Prize op zijn naam staan. In 2016 kreeg hij een ster op de Hollywood Walk of Fame.

Tickets voor het concert van Ennio Morricone op 13 februari in Sportpaleis Antwerpen zijn te koop via greenhousetalent.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Ennio Morricone
Datum: 
13 februari 2019
Locatie: 
Sportpaleis Antwerpen

Reservatie:

Meer over