Net voor de aanvang van zijn “60 Years of Music" tournee, krijgt maestro Ennio Morricone voor de zesde keer in zijn carrière een Oscarnominatie. Eerder deze week won hij al een Golden Globe en een BAFTA Film Award voor zijn muzikale bijdrage aan Quentin Tarantino’s nieuwe film The Hateful Eight, en nu mag hij ook de prestigieuze Academy Awardnominatie in de categorie ‘Original Score’ toevoegen.

Voor de maestro was het sinds Once Upon a Time In The West (1968) geleden dat hij nog muziek schreef voor een western. Tijdens zijn komende tournee zal hij muziek spelen uit The Hateful Eight en uit de rest van zijn uitvoerige repertoire van meer dan 600 werken voor film en televisie. Hoogtepunten zijn de soundtracks voor One Upon a time in America, A Fistful of Dollars, The Untouchables en The Mission.

Op 20 februari brengt Ennio Morricone zijn wereldtournee naar Sportpaleis Antwerpen, waar hij een compleet nieuw programma zal spelen om zijn 60-jarige carrière als componist en dirigent te vieren.

Bekijk hier de reactie van Ennio Morricone op zijn Oscarnominatie: https://www.facebook.com/greenhousetalentbelgium/videos/1269460753070086...

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Ennio Morricone
Datum: 
20 februari 2016
Locatie: 
Sportpaleis, Antwerpen

Reservatie:

Meer over