De legendarische feestband Madness komt op zaterdag 2 augustus met een exclusief Belgisch concert, het vuur aan de lont steken op de Grote Markt van Tienen!

De 7 "Nutty Boys" Suggs, Chas, Barso, El Thommo, Chrissy Boy, Bedders en Woody scoorden sinds 1979 een indrukwekkend aantal hits bij mekaar. Hun eigenzinnige ska meets pop is het succesrecept voor klassiekers als "Nightboat to Cairo", "One Step Beyond", " Baggy Trousers", "Embarrassment", "My girl", "It Must Be Love" en "Our House". Samen met o.a. The Selecter, The Specials en Bad Manners waren ze verantwoordelijk voor de Britse ska revival van begin jaren '80.  De naam Madness haalden ze van een een nummer van de zwarte muzikant Prince Buster. Hun eerste single 'The Prince' was trouwens een eerbetoon aan deze ska-pionier is.

De Madness gekte bereikte een hoogtepunt in 1992 toen de band een eigen festival "Madstock" organiseerde, waarvoor maar liefst 75.000 fans opdaagden! Stoppen deden ze nooit, maar vooral op het Europese vasteland wordt het tijdens de jaren '90 wat stiller rond het combo. Tot ze in 2005 met een coveralbum terug de baan opgaan. In stijl en met ongeziene energie tourden ze langs de grote Europese concertzalen. In 2012 volgt er een nieuw hoogtepunt in de Madness geschiedenis: Tijdens de viering van het 60-jarig jubileum van Koningin Elizabeth, speelt de groep het toepasselijke "Our House" op het dak van Buckingham Palace! Datzelfde nummer brengen ze diezelfde zomer ook nog tijdens de spectaculaire slotshow van de Olympische spelen in Londen. Dat najaar verschijnt het tiende studioalbum "Oui Oui Si Si Ja Ja Da Da". Het doet meer dan eens denken aan het beste van wijlen Ian Dury, maar dan wel overgoten met de zo herkenbare Madness sound.

Om het met de woorden van hun grote voorbeeld Prince Buster te zeggen: "Don't watch that, watch this": Madness brengt hun 'Heavy heavy monster sound' naar Win for Life Suikerrock, op zaterdag 2 augustus! Welcome to the House of Fun!

De 28ste editie van Win for Life Suikerrock vindt plaats op vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 augustus 2014 in het centrum van Tienen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Win for Life Suikerrock 2014!
Datum: 
1, 2 & 3 augstus 2014
Locatie: 
Grote Markt, Tienen

Reservatie:

Meer over