Ruim drie maanden voordat het Óbuda-eiland in Boedapest weer wordt omgetoverd tot The Island of Freedom, maakt Sziget Festival de muzikale line-up zo goed als compleet. Onder meer Macklemore, 6LACK en Michael Kiwanuka schuiven aan naast eerder aangekondigde artiesten als Ed Sheeran, Foo Fighters en Post Malone. Het veelzijdige muziekfestival vindt dit jaar plaats van 7-13 augustus.

De multi-award winnende rapper Macklemore keert na zijn optreden op Sziget 2017 deze zomer terug naar het eiland. Ook 6LACK reist in augustus af naar Boedapest om zijn hiphop-sound ten gehore te brengen. De Britse soulzanger met Afrikaanse roots, Michael Kiwanuka, belooft het Sziget-publiek omver te blazen met zijn rauwe vocals.

Vanuit Nederland brengt Colin Benders – voormalig jazz-/hiphopartiest Kyteman – zijn unieke elektronische act mee naar The Island of Freedom. Ook trap- en hardstyle dj Kayzo, dubstep-dj Virtual Riot, de Amerikaanse rapper Tyla Yaweh en de Franse multi-instrumentalist Jean Tonique maken hun opwachting. Tot slot komt drum & bass label Hospital Records met High Contrast (dj set), Metric, Danny Byrd en Dynamite MC naar Sziget 2019.

Tijdschema bekend
De organisatie maakt tevens het tijdschema van de zes grootste podia bekend. De komende weken worden er nog wat kleinere namen toegevoegd en wordt het randprogramma vol (straat)theater, dans, circus, sport en kunst verder aangevuld. Tickets zijn nog tot 9 mei te koop voor de huidige prijzen.

10 jaar Sziget Express
In de zomer van 2019 viert de Sziget Express een jubileumeditie: voor het 10e jaar op rij brengt de festivaltrein duizenden 'Szitizens' van Nederland naar Hongarije. De eerste trein was in recordtempo uitverkocht. Voor de tweede trein zijn enkel nog Zitplaatsen en Comfort Couchettes beschikbaar. Tickets voor de groenste reisoptie naar Sziget zijn te koop op de website van organisator Festival.Travel.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: