”It’s about exploring love’s frontiers in exquisite and moving depth; being imperfect and in love and loving an imperfect person. It is about surviving and overcoming situations with someone else; seeing all the obstacles and heartache that comes with sharing your life with another, but still choosing to do so, in spite of it all”

De Zuid-Afrikaanse zanger/songschrijver Bongeziwe Mabandla is de laatste jaren ook flink buiten zijn thuisland aan de weg aan het timmeren. Voor zijn derde album “Iimini” (2020) kreeg hij vele handen op elkaar en ook zijn vele (Benelux/Europese) live-shows werden zeer goed bezocht en enthousiast ontvangen. Met zijn nieuwe vierde album “AmaXesha” toont hij aan dat hij inderdaad is uitgegroeid tot het nieuwe gezicht van de Afro-folk; hij brengt een originele, moderne, spirituele, dansbare, melancholische doch veelal vrolijke klank, met invloeden van Afrikaanse artiesten als Jabu Khanyile, Bongo Maffin, Miriam Makeba, Simphiwe Dana, Thandiswa Mazwai, Salif Keita en Busi Mhlongo, maar ook met (Westerse) invloeden van Tracy Chapman, Damon Albarn, Lauryn Hill, Bon Iver, Geoffrey Gurrumul, Sinkane en Michael Kiwanuka.

Op “AmaXesha” werkt Bongeziwe weer samen met zijn kompaan/producer/muzikant Tiago Correia-Paulo (oorspronkelijk uit Mozambique), die vooral het meer moderne en electronische pallet voor zijn rekening neemt. Ingetogen, gospel-achtige en traditionele folk (met teksten in zijn prachtige Xhosa taal) blijft de basis, maar door dit in een breder modern muzikaal spectrum te brengen (met drum loops en synthesizers), wordt de karakteristieke ‘modern world music‘ sound van Bongeziwe Mabandla, met zijn wendbare, sensuele, meditatieve en zoete stem, een mix van ‘funky folk, uplifting gospel, sweet soul, smooth jazz & atmospheric urban beats’!

Op 12 mei verschijnt het album: “AmaXesha””

TRACKLISTING:

1 Sisahleleleni (part I)

2 Sisahleleleni (part II)

3 Ukuthanda Wena

4 Xesha (part I)

5 Noba Bangathini

6 Xesha (part II)

7 Hlala

8 Ndikhale

9 Thula

10 Soze

11 Hamba

12 Libali

13 Ubukho Bakho

14 Xesha (part III)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over