VTM brengt mix van verrassende nieuwigheden en beproefde successen, VTM 2 zet in op pittige reality

Familiezender VTM breidt vanaf maandag 31 augustus 2020 uit tot een familie van zenders: die dag starten VTM 2, VTM 3 en VTM 4. Waar VTM de familiezender bij uitstek blijft, staat VTM 2 garant voor pittige Vlaamse en internationale reality. Samen met VTM 3, de filmzender, en VTM 4, waar actie en classics centraal staan, is de familie van VTM-zenders compleet. Maar liefst 19 nieuwe lokale programma’s kleuren het najaar bij VTM en VTM 2.

Ontdek hier de eerste beelden van de nieuwe programma’s op VTM, VTM 2, VTM 3 en VTM 4:

VTM pakt uit met 14 nieuwe programma’s dit najaar

Bij VTM staan vanaf september 14 nieuwe programma’s in de steigers. Zo wordt het o.a. uitkijken naar de mysterieuze show The Masked Singer, de verrassende bevindingen van Dina en Andy in Ze Zeggen Dat, de strijd tussen bekende topchefs in Snackmasters en de comedyshow van Ruth, Jonas, Guga & Nathalie. Julie Van den Steen, Sean Dhondt, Laura Tesoro, Niels Albert en Bart Kaëll ruilen de spotlights in voor Een Echte Job, Jelle Cleymans gaat op zoek naar het beste nieuws van de dag in De Positivo’s en Jonas Van Geel zoekt uit of we elkaar nog begrijpen in Veel Tamtam. Er hangt ook behoorlijk wat liefde in de lucht in het nieuwe Shelter-programma Da’s Liefde (werktitel) met Jens Dendoncker. Het is ook uitkijken naar de zoektocht van Karen Damen en Ruth Beeckmans naar een toffe date voor mensen met een beperking of stoornis in Cupido Ofzo en naar de nieuwe telenovelle Lisa.

Er is ook opnieuw straffe factual: Axel Daeseleire verblijft in Axel Gaat Binnen op plaatsen waar je normaal gezien niet zomaar kan verblijven en Telefacts NU, met Freek Braeckman als host, keert terug naar de roots en brengt onthullende reportages over dossiers die Vlaanderen bezighouden. VTM NIEUWS en HLN brengen dit najaar ook sportdocu’s waarbij ze in het spoor zitten van wielergoden Wout Van Aert en Remco Evenepoel.

De Rode Duivels hebben opnieuw een vaste afspraak bij VTM. Stef Wauters neemt plaats in een gloednieuwe studio om samen met alle families in Vlaanderen te supporteren voor onze nationale trots.

Beproefde successen zoals The Voice Kids, Mijn Keuken Mijn Restaurant, Boer zkt Vrouw, Helden van Hier: Op Interventie, Wat een Jaar!, Code Van Coppens en de MUG keren ook terug met nieuwe afleveringen.

Maarten Janssen, channel manager VTM: “VTM gaat voor een ambitieus najaar. We brengen een mix van verrassende nieuwkomers, vertrouwde sterkhouders en must see-tv. Stuk voor stuk programma’s waarover je de dag nadien wil meepraten met collega’s, familie of vrienden. Met VTM willen we er élke dag van de week zijn om onze kijkers te blijven entertainen en informeren.

"We hebben voor onze zenders 19 nieuwe Vlaamse programma’s in de steigers staan. De drive en het enthousiasme bij de productiehuizen en onze gezichten hebben ervoor gezorgd dat we er, ondanks deze coronatijden, toch in geslaagd zijn om de kijker met zoveel nieuwe titels te verrassen. Naast de vertrouwde successen, blijven we dus volop inzetten op vernieuwing en willen we zeker niet stilstaan", licht Davy Parmentier, creatief directeur VTM verder toe.

5 Vlaamse programma’s zorgen voor pittige reality bij VTM 2

VTM 2 zet vanaf september volop in op pittige reality, met maar liefst 5 Vlaamse programma’s. Jonge succesvolle ondernemers worden gevolgd in Jonge Wolven. Hoe voelt het om op je 20ste meer te verdienen dan je beide ouders samen? In Latem Leven volgen de camera’s opvallende bewoners van Sint-Martens-Latem, één van de rijkste gemeenten van ons land. Verder is het uitkijken naar de Vlaamse versie van Ik Vertrek, worden vrouwelijke truckchauffeurs gevolgd in Lady Truckers en vertelt Vanity Plates de bijzondere verhalen achter bijzondere nummerplaten.

VTM 2 heeft ook heel wat internationale titels klaarstaan. Zo is er Blind Getrouwd Australië of beter gezegd: Blind Getrouwd met een stevige dosis ‘peper’. VTM 2 brengt het programma elke dag tot in de huiskamers met het nieuwe zevende seizoen, dat in het voorjaar uitkwam in Australië. Op de zender zullen ook nieuwe seizoenen te zien zijn van House Rules, Masterchef en Steenrijk Straatarm. VTM 2 heeft ook een vaste afspraak met de Champions League op woensdag.

Kristine Willems, channel manager VTM 2: “Met VTM 2 brengen we verslavende verhalen tot bij de kijkers. Lokale programma’s, allemaal met dat extra tikkeltje ‘guts’, zijn daarbij de belangrijkste bouwstenen. Dit najaar pakken we dan ook uit met 5 gloednieuwe Vlaamse titels. Daardoor zal het aanbod aan lokale programma’s voor de kijkers nog nooit zo groot geweest zijn.

Filmzender VTM 3 zorgt elke dag voor topfilms zoals Star Wars: The Last Jedi en Girl. Ook liefhebbers van series en sitcoms komen er aan hun trekken met o.a. Modern Family, The Big Bang Theory en het gloednieuwe Stumptown.

Wie van actie en classics houdt, zit goed bij VTM 4 met onder andere Top Gear, Rambo, The A-Team en de James Bond-films. VTM 4 volgt ook het voetbal op de voet, met de Croky Cup en de matchen van de Red Flames.

Ook VTM GO pakt uit met nieuwigheden: The Masked Singer: Behind The Mask en Axel Gaat Buiten

Alle najaarsprogramma’s kunnen uiteraard ook bekeken en herbekeken worden op VTM GO. Daarnaast komt VTM GO met extra beleving dit najaar. Wanneer de maskers afgaan in The Masked Singer volgt Behind The Mask op VTM GO het verhaal erachter. Hoe hebben de bekende gemaskerde gezichten de intense maanden beleefd? In Axel Gaat Buiten neemt Axel Daeseleire de mensen die hij in Axel Gaat Binnen heeft gevolgd mee naar buiten. Hij gaat met hen op pad en verrast ze op zijn eigen manier.

ONTDEK HIER DE 14 NIEUWE PROGRAMMA’S BIJ VTM

DE POSITIVO’S - VANAF MAANDAG 24/8 OM 22.00

Jelle Cleymans: “'Never waste a good crisis', zeggen ze soms. Ons doel: mensen met een goed gevoel naar bed sturen.”

Het zijn lastige tijden en dus kunnen we er maar beter de sfeer in houden. VTM doet dat met een last-minute vrolijke uitsmijter om de zomer af te sluiten. In de actuaquiz De Positivo’s gaan drie bekende panelleden elke weekdag op zoek naar het beste nieuws van de dag bij wijze van tegengif om de rest van 2020 wat te vergeten. Ze serveren een frisse, snelle quiz met de speciaal ingehuurde über-positivo Jelle Cleymans als verrassende spelleider.

AXEL GAAT BINNEN - VANAF MAANDAG 31/8 OM 21.40

Axel Daeseleire: “Dit programma heeft me verwonderd, ontroerd, geschokt, verbaasd maar ook gevormd, gesterkt en rijker gemaakt als mens.”

Axel Daeseleire verblijft 5 dagen en 4 nachten op plaatsen waar je normaal gezien niet zomaar kan verblijven. Hij leeft onder andere mee op het ritme van patiënten in een brandwondencentrum, woont samen met mensen met een verstandelijke handicap en logeert tussen geïnterneerden in een forensisch psychiatrisch centrum.

TELEFACTS NU - VANAF DINSDAG 1/9 OM 21.40

Freek Braeckman: “We gaan voluit voor onthullende journalistiek en sterke verhalen”

Na 30 jaar keert Telefacts meer dan ooit terug naar zijn eerste missie: onthullende journalistiek. Telefacts NU speelt elke dinsdagavond in op wat er ‘nu’ leeft in Vlaanderen en de wereld. De eigen redactie brengt sterke, relevante verhalen aan de hand van unieke getuigenissen en onthullend onderzoek. De presentatie is in handen van Freek Braeckman. Op woensdag is er de bestaande Telefacts, waarin Birgit Van Mol buitenlandse reportages met een bijzondere blik op de wereld brengt.

EEN ECHTE JOB - VANAF WOENSDAG 2/9 OM 20.35

Julie Van den Steen: “Ik kan niet tegen bloed, dus dat wordt nog een uitdaging.”

Julie Van den Steen, Sean Dhondt, Laura Tesoro, Niels Albert en Bart Kaëll ruilen de spotlights in voor een ‘echte job’. Ze draaien drie weken lang intensief mee op een afdeling van het UZ Gent: van geriatrie en orthopedie tot materniteit. Ze leven en werken mee op het ritme van verpleegkundigen. Hoe beleven ze hun intensieve stage en hebben ze misschien hun roeping gemist?

VEEL TAMTAM - VANAF WOENSDAG 2/9 OM 21.40

Jonas Van Geel: “Een taalshow waarin comedians zich amuseren, over de manier waarop we communiceren.”

Snapt de jeugd nog waarom ze in Sint-Truiden Tattepoem tegen appeltaart zeggen? Zijn de babyboomers nog mee met hoe de millennials met elkaar chatten? Elke dag komen er nieuwe woorden en afkortingen bij en de bekendmaking van de nieuwste lading emoji’s is altijd wereldnieuws. Maar begrijpen we elkaar eigenlijk nog? Jonas Van Geel zoekt het uit in de nieuwe panelquiz Veel Tamtam. Hij krijgt daarbij de hulp van onder meer Jan Mulder, Herman Brusselmans, Lize Feryn, Wouter Deprez en Barbara Sarafian.

THE MASKED SINGER - VANAF VRIJDAG 18/9 OM 20.35

Niels Destadsbader: “Ook ik weet niet wie er onder de maskers zit.

Welke 8 bekende mensen zitten verstopt onder de maskers? Niels Destadsbader host de internationale tv-hit The Masked Singer. In deze show hullen bekende gezichten zich van kop tot teen in prachtige kostuums. Zo neemt onder meer de zingende Libelle het op tegen de stoere Wolf. Kunnen het publiek en speurders Julie Van den Steen, Karen Damen en Jens Dendoncker raden wie het is, enkel en alleen op basis van een stem? Heel Vlaanderen kan mee het spannendste mysterie van het najaar ontrafelen.

LISA - LATER DIT NAJAAR

Tinne Oltmans: “Wat als je zus aan de haal gaat met de geheime liefde van je leven?”

Halfzussen Lisa (Tinne Oltmans) en Katja (Anouck Luyten) gaan aan de slag in een marketingbureau, waar ze met grote ogen kijken naar de bruisende reclamewereld vol creatievelingen, vloggers, influencers en social media wizzards. Maar één collega springt bijzonder in het oog: Jonas (Oscar Willems). Zal Lisa stap voor stap haar bedeesdheid overwinnen, en de wereld - inclusief Jonas - verbazen met haar talent? De nieuwe telenovelle Lisa gaat over de zoektocht van een verlegen meisje naar liefde en geluk.

RUTH, JONAS, GUGA & NATHALIE (WERKTITEL) - LATER DIT NAJAAR

De voorbije zeven dagen, samengevat in 30 minuten. Jonas Van Geel, Nathalie Meskens, Ruth Beeckmans en Guga Baúl - die voor de eerste keer samen een programma maken - fileren, parodiëren en corrigeren alles wat er de afgelopen week toe deed en hopen op beterschap voor de week die volgt.

CUPIDO OFZO - LATER DIT NAJAAR

Ruth Beeckmans & Karen Damen: “Wij zijn de ultieme supporter van liefde en geluk, zeker voor wie daten niet zo evident is.”

Ruth Beeckmans en Karen Damen helpen enkele mensen die verlangen naar de liefde, maar daarin verhinderd worden door hun beperking of stoornis. Ze zoeken dates voor de deelnemers en stippelen activiteiten uit om de ontluikende liefde te doen bloeien. En dan is het aan de singles zelf om er iets van te maken.

DA’S LIEFDE (WERKTITEL) - LATER DIT NAJAAR

Jens Dendoncker: “Ik heb aan den lijve mogen ondervinden wat voor crazy stuff de liefde doet met een mens.”

Jens Dendoncker, zelf romanticus pur sang, zoekt op basis van gedurfde experimenten uit wat liefde is. Wist je dat 50% van de mensen die op date worden gevraagd gewoon ‘ja’ zegt? Of dat mannen sneller ‘Ik hou van je’ zeggen dan vrouwen? Jens toetst wetenschappelijke studies over de heerlijke, maar soms ook pijnlijke liefde aan de praktijk.

ZE ZEGGEN DAT - LATER DIT NAJAAR

Dina Tersago: “Ze zeggen dat je niet altijd moet geloven wat anderen zeggen. Maar is dat ook zo?”

Ze zeggen dat... je in een openbaar toilet best het eerste hokje kiest. Dat goedkope wijn gelijk staat aan ‘chateau migraine’. En zelfs: dat er aan elk bankbiljet cocaïne hangt. Stuk voor stuk beweringen die heel wat mensen voor waarheid aannemen. Maar is dit ook zo? Dina Tersago en Andy Peelman komen te weten wat je nu écht mag geloven en wat vooral niet.

SNACKMASTERS - VANAF DINSDAG 15/9 OM 20.35

Koen Wauters: “Van kindsbeen af ben ik zot van snacks. Zoet of zout: het gaat er allemaal in. Benieuwd of de topchefs in staat zijn om al mijn favoriete snacks na te maken.

Wat gebeurt er wanneer een bekende chef wordt uitgedaagd om Vlaanderens populairste snacks exact na te maken? En wat als die topchef daarbij zélf gejureerd wordt? In Snackmasters nemen telkens 2 bekende chefs het tegen elkaar op. Snoeper Koen Wauters leidt de strijd in goede banen, terwijl snackgoeroe Ruth Beeckmans uitzoekt hoe zo’n snack nu écht wordt gemaakt.

DE RODE DUIVELS MET STEF WAUTERS - EERSTE MATCH OP ZATERDAG 5/9 OM 20.30

Dit najaar pakt VTM opnieuw uit met duivels goed voetbal. De Rode Duivels maken zich op voor hun eerste groepswedstrijd in de UEFA Nations League sinds november vorig jaar. Op zaterdag 5 september gaan Eden Hazard en co. voor de overwinning tegen Denemarken. Stef Wauters neemt voortaan plaats in een gloednieuwe studio om samen met de hele familie voor de tv te supporteren voor de nationale trots. Hij krijgt daarbij in de studio het gezelschap van analisten als Marc Degryse, Jan Mulder en Gilles De Bilde.

DOCUREEKSEN: ‘WOUT, WAAR EEN WIL IS’ & ‘IK BEN REMCO’! - LATER DIT NAJAAR

VTM NIEUWS en HLN zitten dit seizoen in het spoor van de wielergoden van dit moment: Wout Van Aert en Remco Evenepoel. Voor twee exclusieve docureeksen - die te zien zijn bij VTM en via HLN.be - worden de twee renners al een hele tijd gevolgd en krijgt Vlaanderen een unieke blik achter de schermen in hun leven. Ook de recente gebeurtenissen rond de val van Remco Evenepoel en hoe hij terugkeert naar de top worden van op de eerste rij gevolgd.

DEZE SUCCESSEN KEREN TERUG MET NIEUWE AFLEVERINGEN

FAMILIE - VANAF MAANDAG 24/8 OM 20.00

De fans hebben er langer dan ooit op moeten wachten, maar vanaf 24 augustus is de gezelligste Familie van het land terug van weggeweest.

BOER ZKT VROUW: HOME SWEET HOME - VANAF MAANDAG 31/8 OM 20.35

De moeder aller datingprogramma’s is terug. Dit keer in eigen land met zes jonge boeren Veerle, Bart, David, Frits, Tristan en Dries.

VOORAVOND: STURM DER LIEBE, DE BUURTPOLITIE, SARA - VANAF MAANDAG 31/8

Nu Familie opnieuw zijn vertrouwde plek inneemt, verschuift de succesvolle telenovelle Sara, met Veerle Baetens in de hoofdrol, naar de vooravond, waar vlak voor VTM NIEUWS een nieuwe aflevering te zien zal zijn. Ook de fans van Sturm Der Liebe stemmen in het najaar op VTM af. De Duitse reeks is er dan elke dag om 17.00 te zien, met meteen daarna een aflevering van De Buurtpolitie.

MIJN KEUKEN MIJN RESTAURANT - VANAF DINSDAG 1/9 OM 20.35

Vier hobbykokduo’s staan aan de start van het avontuur van hun leven: een eigen restaurant beginnen.

ALLOO BIJ DE WEGPOLITIE - VANAF DONDERDAG 3/9 OM 21.40

Luk Alloo zet zich opnieuw op de achterbank bij de snelste flikken van het land.

THE VOICE KIDS - VANAF VRIJDAG 4/9 OM 20.35

De 16 halve finalisten van The Voice Kids zetten de eindsprint in naar de grote finale. Daarin zingen uiteindelijk 8 finalisten de pannen van het dak om het team van Laura, Gers, Sean of K3 naar de overwinning te loodsen.

CODE VAN COPPENS - VANAF ZONDAG 6/9 OM 19.55

Staf en Mathias Coppens hebben opnieuw alles uit de kast gehaald om verschillende themakamers vol te steken met straffe experimenten, raadsels, opdrachten en puzzels.

HELDEN VAN HIER: OP INTERVENTIE - LATER DIT NAJAAR

De Genkse interventiepolitie neemt kijkers mee naar de frontlinie van de zone CARMA, die zich uitstrekt over 8 steden en gemeenten in Limburg.

THE VOICE SENIOR - LATER DIT NAJAAR

Walter Grootaers krijgt versterking van Karen Damen, André Hazes en Sam Gooris in hun zoektocht naar de beste senior stem van het land.

DE ZONEN VAN VAN AS - LATER DIT NAJAAR

In de firma Van As trekt een nieuwe generatie het laken naar zich toe, met een ultieme tweestrijd tot gevolg. Charlotte Timmers en Gökhan Girginol (Ibi uit Spitsbroers) duiken in het vijfde seizoen van De Zonen van Van As op met een verrassende gastrol.

WAT EEN JAAR! - LATER DIT NAJAAR

Het plezantste trio van nu, in de leukste quiz over toen. Nathalie Meskens, Koen Wauters en Jonas Van Geel maken opnieuw een sprong in de tijd.

DE MUG - LATER DIT NAJAAR

De MUG brengt een exclusieve blik achter de schermen van ZNA Stuivenberg, één van de grootste spoedafdelingen van ons land.

5 NIEUWE TITELS BELOVEN PITTIGE REALITY BIJ VTM 2

JONGE WOLVEN - VANAF MAANDAG 31/8 OM 20.35

Hoe voelt het om op je 20ste meer te verdienen dan je beide ouders samen? Jonge Wolven volgt inspirerende jonge ondernemers in ‘work hard, play hard’-modus. Waar komt hun ambitie vandaan? En wat hebben ze daarvoor over? Deze jonge elite maakt het verschil, geeft nooit op, mikt steeds hoger, ruikt kansen, maakt geld en realiseert dromen.

LADY TRUCKERS - VANAF DINSDAG 1/9 OM 21.40

Ons land telt 57.000 truckchauffeurs, waarvan amper 750 vrouwen. Lady Truckers volgt vrouwelijke truckchauffeurs tijdens hun dagelijkse ritten met zware trucks. Ze vertellen over hun bijzondere job, over het leven onderweg, het respect dat ze krijgen en het vrouw-zijn in een mannenwereld. Want één ding is zeker: hun vrouwelijkheid verliezen ze nooit.

VANITY PLATES - VANAF DONDERDAG 3/9 OM 20.35

In België rijden bijna 40.000 bestuurders met een unieke, gepersonaliseerde nummerplaat rond. Op autostrades, in parkings, op landweggetjes en kruispunten: ze springen meteen in het oog. Wie zijn de bijzondere mensen achter deze bijzondere nummerplaten? Wat drijft hen om hun nummerplaat te personaliseren? Creativiteit, ijdelheid of nog iets anders?

LATEM LEVEN - LATER DIT NAJAAR

In het pittoreske Sint-Martens-Latem wonen volgens de statistieken de rijkste inwoners van België. Latem Leven volgt een aantal mensen die er wonen en/of werken, met elk hun uiteenlopende bezigheden, dromen en verlangens. Onder andere model Valerie De Booser, tabakshandelaar Patrick Goossens, schrijver Oscar van den Boogaard, schoenenontwerpster Virginie Morobé en ex-voetballer en ondernemer David Damman en de kleurrijke Boxy-broers geven een inkijk in hun leven.

IK VERTREK - LATER DIT NAJAAR

Wat gebeurt er als je samen met je gezin naar het buitenland vertrekt om daar een nieuw leven én een nieuwe onderneming op te starten? Die ups en downs worden gevolgd in de Vlaamse versie van Ik Vertrek. Van bij de eerste voorbereidingen in België en het afscheid van familie tot de aankomst in een vreemd land, de stress voor de opening van hun zaak, de taalproblemen en de lokale gewoonten. Eén ding staat vast: naar het buitenland verkassen gebeurt niet zonder slag of stoot.

Nieuwe zenderposities VTM 2, VTM 3 en VTM 4 vanaf 31 augustus

De nieuwe VTM-zenders vervangen de huidige zenders Q2, Vitaya en CAZ en zijn op deze EPG-posities te vinden:

  • VTM 2: 5 (Telenet, Orange en TV Vlaanderen), 6 (Proximus)
  • VTM 3: 7 (Telenet, Orange, Proximus, TV Vlaanderen)
  • VTM 4: 9 (Telenet), 8 (Proximus, Orange, TV Vlaanderen)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: