Het aftellen naar de zomer kan beginnen. Ook dit jaar steunt de Zomer is van Mechelen vijf nieuwe goede doelen met twee nieuwe ambassadeurs, DinaTersago en Bert Gabriëls, aan het roer. Kom naar de muziekfestivals en feest uitbundig mee want van elke consumptie gaat er een percentage naar het goede doel. Bovendien wordt Maanrock nu al een topper met nieuwe acts als Laura Tesoro, Abba Gold, Kaatje, Rob De Nijs, Yves Deruyter én Discobaar A Moeder. Zondag 26 augustus is nu al een dag om duimen en vingers bij af te likken.

Afgelopen editie in 2017 bracht de Zomer is van Mechelen maar liefst € 25.000 op voor vijf goede doelen uit de Mechelse regio. Ook dit jaar staat ‘feesten voor het goede doel’ centraal. Dit warme initiatief door en voor de Mechelaar maakt dat we nog harder aftellen naar een zomer vol muziekfestivals, concerten en goed weer. “We hebben niet getwijfeld: ook dit jaar moest en zou de zomer in teken staan van goede doelen. Vorig jaar hebben de Mechelaars hun groot hart getoond en hebben we heel wat middelen kunnen ophalen voor de goede doelen. We hopen dat dit jaar opnieuw te doen. Met twee geweldige ambassadeurs, Dina en Bert, en alvast een ijzersterk programma voor de Maanrock-zondag gaat dat ook lukken. We kunnen het niet genoeg benadrukken want het is iets om trots op te zijn: de Mechelse festivalzomer is niet alleen de langste en de meest toegankelijke, maar ook de warmste en meest solidaire”, aldus Kristof Calvo, voorzitter mmMechelen Feest.

Ambassadeurs Dina Tersago en Bert Gabriëls

Tijdens de eerste editie van dit project stonden presentatrice Ilse Liebens (radio Nostalgie) en oud-voetballer Piet den Boer (KV Mechelen) aan het roer. Ook dit jaar werd gezocht naar twee kersverse ambassadeurs uit het Mechelse en is niemand minder dan presentatrice Dina Tersagoen stand-up comedian Bert Gabriëls geworden. Beiden zijn ze grote fan van de zomer en de muziek en was het voor Dina niet lang twijfelen om toe te happen: “De Zomer is van Mechelen en dat betekent vooral dat de zomer echt van iédereen is. Tijdens de zomer bruist het van de activiteiten en gezelligheid in Mechelen en dat dichtbij huis, fantastisch. Maanrock staat steevast op mijn programma en om dit jaar deel uit te maken van zo’n warm initiatief waarbij iedereen zich belangeloos inzet voor het goede doel, dat is geweldig”. Ook Bert Gabriëls is erg enthousiast: “Mechelen is voor mij naast een heerlijke plek om te wonen, ook vooral een stad waar iedereen meetelt. Dat de Zomer is van Mechelen het feestelijke koppelt aan het rijke verenigingsleven van de stad en ook nog eens aan het engagement van de mensen hier, daar word ik echt gelukkig van.”

De Mechelaar kiest opnieuw zelf: suggereer jouw top drie goede doelen

Alle Mechelaars, bezoekers, verenigingen,… krijgen de kans om vanaf vrijdag 9 maart t.e.m. dinsdag 27 maart 2018 hun top drie goede doelen te suggereren via de websitewww.dezomerisvanmechelen.be. We zoeken dit jaar vijf nieuwe goede doelen zodat alle verenigingen een eerlijke kans krijgen die vorig jaar nog niet in de kijker stonden. Ook Mechelse, minder bekende verenigingen kunnen aan bod komen. Op die manier worden nieuwe verenigingen ontdekt, en wie weet ook in de kijker gezet! Het is dus erg belangrijk dat je alles uit de kast haalt om jouw top drie favoriete verenigingen in de kijker te zetten. Vorig jaar werden meer dan 4000 inzendingen geteld waarvan 120 verschillende goede doelen. Jouw stem is dus belangrijk.

Bij de tweede ronde, van zaterdag 6 april t.e.m. vrijdag 27 april 2018, wordt een shortlist van 15 goede doelen geplaatst op www.dezomerisvanmechelen.be. Iedereen kan dan opnieuw stemmen, maar je kiest dan slechts één goed doel. De shortlist van 15 goede doelen wordt door een jury opgesteld, ermee rekening houdende dat elk overgebleven goed doel een ander aspect binnen de samenleving steunt.

Midden mei worden de vijf winnende verenigingen geselecteerd en bekendgemaakt. Deze vijf nieuwe goede doelen worden doorheen de zomerperiode op muziekfestivals als Ottertrotter, Parkpop, Dijlefeesten en Maanrock gesteund.

Nieuwe namen Maanrock 2018

Eerder werd de komst van de Vlaamse rockband De Kreuners bekendgemaakt en nu worden nog vijf nieuwe namen aan de line-up toegevoegd. Op zondag 26 augustus staan op het Groot Podium niemand minder dan Laura Tesoro, Kaatje, Abba Gold, Rob De Nijs én Discobaar A Moeder. Dj Yves Deruyter sluit op zijn beurt het Feest Podium af op diezelfde dag.

Laura Tesoro is een topper van formaat. Met haar hits ‘Outta Here’, ‘What’s The Pressure’, ‘Higher’ en ‘BEAST is ze niet van de hitradios weg te slaan. Haar show brengt je ongetwijfeld aan het dansen. Voor de kleinste festivalfanaten zorgen Kaatje en haar maatjes Kamiel en Viktor voor een spetterende start van de derde festivaldag op Maanrock.

Abba Gold is een hommage aan de muziek van Abba in zijn originele vorm: twee vrouwen, fantastische liedjes en een rock-‘n-rollband die niet te versmaden is en zullen de Grote Markt doen daveren.

Ook de legendarische dj Yves Deruyter krijg je te zien aan het Feest Podium. Stoom je klaar want iedereen kan helemaal lösgehen op de retrobeats van deze ninties icoon. Met tracks als ‘The Rebel’, ‘Animals’, ‘Rave City’ en ‘Calling Earth’ wordt het pure nostalgie.

Voor ieder wat wils want ook de afsluiter van het Groot Podium op zondag is gegeerd door duizenden fans. Het legendarische Antwerps fenomeen, Discobaar A Moeder, is opnieuw van de partij! De twee bevriende vinylfreaks lieten vorig jaar een overvolle Grote Markt meedansen en zingen tot de laatste noot en ook dit jaar mogen ze dus niet ontbreken.

Ten slotte mag de icoon uit de Nederlandstalige muziek niet ontbreken: Rob De Nijs. Vorig jaar was de Lotto Arena in een oogwenk uitverkocht, dit jaar zal hij je meenemen in een langgerekte marathon op Maanrock met hits als ‘Ritme van de regen’, ‘Banger Hart’, ‘Malle Babbe’ en ‘Het werd Zomer’.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: