Het gratis muziekfestival Maanrock in Mechelen heeft nog tien nieuwe namen aan de affiche toegevoegd. Zo zijn dit jaar ook Ghost Rockers, Faisal, Meskens in Motown, André Brasseur, Fleddy Melcully, Equal Idiots, The Lighthouse, Murdock, Kapitein Winokio en DVTCH NORRIS van de partij. Afspraak het laatste weekend van augustus, 25 t.e.m. 27 augustus, in de binnenstad van Mechelen.

Maanrock is toe aan haar 21ste editie en belooft ook dit jaar te knallen. Dat is alvast te merken line-up die beetje bij beetje bekend geraakt. Na aankondigingen over de komst van Stan Van Samang, Basement Jaxx (dj-set) en Starsailor, geeft de organisatie opnieuw tien namen vrij. Van de populaire mainstream bands, tot het stevige alternatieve aanbod, van grote kinderhelden tot beloftevolle artiesten van eigen bodem die ook nog eens week na week boomen in de hitlijsten van Studio Brussel … Maanrock geeft ze allemaal een podium, en dat het laatste weekend van augustus. Ideaal dus om je zomer mee af te sluiten!

Hoewel het nog even aftellen is tot dan, wordt in de Dijlestad en omstreken al reikhalzend uitgekeken naar Maanrock, dat dé kers op de taart is van de hele Mechelse festivalzomer. Ook Kristof Calvo, voorzitter van mmMechelen Feest, weet waarom Maanrock ook dit jaar een niet te missen feest wordt: “Het belooft echt een sterke editie te worden. De hoofdacts voor zaterdag, Starsailor en Basement Jaxx (dj-set), en zondag, Stan Van Samang, waren al bekend. Daar voegen we nu een bonte mix van sterke namen aan toe. Met nogal wat bands waarmee we tonen dat Maanrock de vinger aan de pols houdt. Ook de kleinste Maneblussers zullen weer worden verwend”.

Nu in De Afrekening, binnenkort op Maanrock

Een van die nieuwe namen is Equal Idiots. Voor de vierde week op rij staat de band helemaal bovenaan in De Afrekening van Studio Brussel met hun track Put My Head In The Ground. Populair zijn ze!

Ook The Lighthouse tekent present. De band was recent een van de winnaars van ‘de Nieuwe Lichting’, de talentenjacht van Studio Brussel. Hun single Hollywood wordt door het grote publiek enorm gesmaakt. Door de dansbare pop die ze brengen, krijg je ook dit liedje niet uit je hoofd. Net zoals Equal Idiots zullen ze het Groot Podium op zaterdag in vuur en vlam zetten.

Nog meer…

De comeback van André Brasseur, de keizer van het orgel, is één van de mooiste muziekverhalen van de jongste jaren. Vorig jaar zette hij de Marquee op Pukkelpop op zijn kop. Bekend van million seller Early Bird, zal deze artiest dit jaar op zondag op het Groot Podium verschijnen!

Kenmerkend aan Maanrock is de diversiteit aan muziekgenres die op de vier podia passeren. Zo komen ook de kleine fans aan hun trekken.

Zondag garanderen Kapitein Winokio en Ghost Rockers vertier aan het Groot Podium. In het uiteenlopende programma mag ook wat steviger gerief niet ontbreken. Daarom verwelkomen we ook Fleddy Melculy. De Vlaamse metalband is uit de hel afgedaald om de metal op aarde te redden. Aanschouw en ga wild op zondag aan het Apart Podium op de Botermarkt.

De organisatie programmeert ook een opzwepende en swingende avond met hits uit eind jaren ’60 en begin jaren ’70. Niemand minder dan Nathalie Meskens zakt namelijk ook naar Maanrock af, met haar show Meskens in Motown.

Murdock, bezieler van Rampage, het grootste drum ’n bass event van Europa, werd ook toegevoegd aan de line-up. Je hoort hem elke vrijdagavond op Studio Brussel en hij heeft eerder menig festivalgangers laten losbarsten op o.a. Dour, Laundry Day en Tommorowland. Voor alle drum ’n bass fanaten is zaterdag the place to be aan het Feest Podium.

Eind 2016 won Faisal nog de Red Bull Elektropedia Award van beste dj en eind augustus sluit hij de keet af op zaterdag op de Grote Markt!

Als laatste, maar zeker niet de minst belangrijke, zet ook DVTCH NORRIS op vrijdag het feestje stevig in op de IJzerenleen. Deze Antwerpse rapper weet als geen ander de festivalgangers de tijd van hun leven te bezorgen.

Op vrijdag 19 mei wordt de volledige line-up van Maanrock bekend gemaakt.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Maanrock
Datum: 
25 - 27 augustus 2017
Locatie: 
Grote Markt, Mechelen
Meer over