Beginnende Mechelse muzikanten kunnen zich inschrijven voor free podium.

Op zondag 25 augustus krijgen lokale talenten de kans om zich te tonen op Maanrock. Op het Mechels Podium aan het Cultuurplein organiseert Café Malvine een free podium voor singer-songwriters en akoestische bands met een kleine bezetting.

Meer dan ooit wil Maanrock naast de grote namen op de affiche, ook een podium bieden aan muzikaal talent uit de regio Mechelen. Zo mag DJ Scarce als winnaar van de Maanrock DJ-rally het Feest Podium op de IJzerenleen openen. In de Theatertuin van het Moreelshuis zijn er drie dagen doorlopend optredens van de gasten van Sjarabang. Op zaterdag geven de Mechelse harmonieën, fanfares en brass bands het beste van zichzelf op het Mechels Podium en op zaterdagavond begeleidt de Heffense Concertband maar liefst 10 verschillende Mechelse artiesten op datzelfde plein. ’s Zondag staat helemaal in het teken van aanstormend talent. Vanaf 18 uur strijden zes finalisten om de winst in de Maanrockrally en mogen de Mechelse bands Pothamus en Pshychonaut het podium aan het cultuurplein afsluiten.

Café Malvine

Op zondagnamiddag van 13 u tot 16.30 uur geeft Maanrock tijdens een free podium carte blanche aan nog meer Mechels talent. “Als Maanrock vinden wij het onze taak om lokaal talent podiumkansen te bieden. Jonge beloftevolle artiesten krijgen tijdens het free podium de unieke kans om zich te tonen aan een groot publiek”, zegt Kristof Calvo, voorzitter van Mechelen Feest. “Dat zoiets werkt bewijst het feit dat twee artiesten die de vorige jaren op ons free podium stonden dit jaar op de affiche van Maanrock staan (Lies Van Lammeren en Peter ‘Roekie’ De Roeck). We zijn blij dat we voor dit free podium een beroep kunnen doen op onze partner Cultuurcafé Malvine. Zij bieden regelmatig speelkansen aan lokaal talent.”

Inschrijven

Iedereen die in een straal van 10 kilometer rond Mechelen woont en zijn muzikaal wil tonen aan het Maanrockpubliek is welkom. Er is plaats voor een vijftiental artiesten die elk twee à drie nummers mogen brengen. Inschrijven voor het free podium kan t.e.m. 18 augustus bij Café Malvine (wardbosmans@telenet.be) met opgave van naam, adres, leeftijd, bezetting, soort repertoire (pop, rock, singer songwriter) en indien mogelijk een demo. De 15 gelukkigen worden op maandag 19 augustus op de hoogte gebracht en staan zes dagen later op het Mechels Podium aan het Cultuurplein.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over