Dit weekend vond in de Mechelse binnenstad de 11de editie van Maanrock plaats. Liefst 120000 bezoekers kwamen een kijkje nemen naar 1 van de optredens en een uur lang moest zelfs de Grote Markt afgesloten worden voor het publiek. De organisatie keek na afloop dan ook zeer tevreden terug.

Zaterdag schitterde Nailpin al op de Botermarkt en sloot Discobar Galaxie de 1ste dag van Maanrock schitterend af voor zo'n 20000 bezoekers op de Grote Markt. Maar stonden ook El Tattoo del tigre, Metal Molly, Absynthe Minded, Fun Lovin' Criminals, Camden en Boney M op de diverse podia in Mechelen.

Zondag daarentegen is al jarenlang de “familie”-dag op Maanrock en ook gisteren was dit niet anders. Zo mocht Udo omstreeks half 2 de 2de dag van Maanrock aftrappen. In tegenstelling tot zaterdag was het publiek zondag wel talrijk vanaf de eerste seconde aanwezig.

Zo verdreef Katerine de grijze wolkenmassa en bracht de zon mee naar de Grote Markt. Katerine daagde 2 jongens en meisjes uit voor een wedstrijdje dansen op "Take me Home". De jongens wonnen op hun beurt met groot overwicht het wedstrijdje dansen van de meisjes.

Nadien entertainde Kate Ryan het publiek moeiteloos verder. Ze bracht al haar grote hits als “Desenchantée”, “Mon couer resiste encore”, “Je t’ adore” en haar nieuwe single “Alive”. Vooral de kniezwengel viel in de smaak bij het publiek.

Zo luid Udo, Katerine en Kate Ryan ook zongen, aan X!nk konden ze zeker en vast niet aan. X!nk zorgde samen met Les seconde base voor het stevige werk op zondag en ook dit viel in de smaak. Jonas en de zijne rockte er dan ook stevig op los.

Maanrock zette de 2de avond in op de tonen van Les Truttes. Les Truttes toverde in een mum van tijd de Grote Markt om tot een ware disco.

Enkele weken geleden riep Het nieuwsblad De Magical Flying Thunderburds uit tot beste coverband van Vlaanderen. Charel en zijn gezellen die gisteren intussen al voor de 5de keer op Maanrock stonden bewezen gisteren alvast dat ze die titel meer als waard zijn. Maanrock lag aan hun voeten. De Grote markt moest zelfs een uurlang afgesloten worden omdat ze compleet vol was.

Intussen had Lalalover het podium op de ijzerenleen overgenomen van The Beeves en maakte ze hier het mooie weer. Tegelijkertijd stond Luc Crabbé het beste van zich te geven op de Botermarkt.

De grote markt had zich intussen klaargemaakt om de Kreuners te ontvangen. Walter Grootaerts kreeg bij zijn opkomst een warm applaus. Hij betuigde ook hier nogmaals zijn liefde voor Chris Lomme. Zal walter zijn liefde ooit bekoelen?

Tegelijkertijd mocht Buscemi het publiek op de ijzerleen vermaken. De jongens stonde vorig weekend nog op Marktrock waar hun optreden voor vuurwerk zorgde. In Mechelen was dit niet anders.

Als afsluiter op de ijzerleen mocht Sandrine en haar live band het podium op. Ze zorgden voor een schitterende sfeer. Die sfeer zat er ook dik in op de Botermarkt tijdens Mint die Maanrock hier mochten afsluiten.

Maurice Engelen en zijn gezellen beter bekent als Praga Khan hadden dit jaar de eer om Maanrock te mogen afsluiten. Dat dit vuurwerk beloofde wisten wij al op voorrand en hij liet dan ook de Grote Markt op zijn grondvesten daveren. Oorspronkelijk was die eer wel voor Natalia. Natalia moest spijtig genoeg wegens haar stemproblemen heel haar zomertournee aflassen. Gelukkig vond de organisatie een waardige vervanger in Praga Khan.

Nu dat Maanrock er op zit keert de rust in de Mechelse binnenstad terug.

Onze fotograaf mocht 2 dagen lang meegenieten in Mechelen en de komende uren en dagen mogen jullie dan ook nog honderden foto's verwachten van Maanrock 2006!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: